И Йемен прекъсна връзки с Катар

OFFNews 05 юни 2017 в 12:24 3680 0

Международнопризнатото правителство на Йемен скъса днес дипломатическите си отношения с Катар и обвини монархията от Персийския залив, че работи с неговите врагове, свързаните с Иран бунтовници хуси, съобщи държавната агенция Саба, цитирана от Ройтерс.

"Взаимоотношенията на Катар с превратаджийските милиции и подкрепата му за екстремистки групировки стана ясна", каза в комюнике правителството.

То допълни, че Йемен подкрепя решението Катар да бъде изключен от предвожданата от Саудитска Арабия коалиция, която от над две години се бори да прогони хусите от йеменската столица Сана.

Това се случва след като по-рано Саудитска Арабия, Египет, Бахрейн и Обединените арабски емирство също преустановиха връзките си с Катар

Същевременно Иран разкритикува масовия бойкот срещу Доха като неправилен начин за справяме на близкоизточната криза.

"Ерата на скъсване на дипломатически връзки и затваряне на граници не е начин за решаване на кризата. Както съм казвал преди, агресията и окупацията няма да имат друг резултат освен нестабилност", написа в "Туитър" Хамид Абуталеби, заместник-началник на канцеларията на президента на Хасан Рохани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика