ISW: ВСУ върви към голяма победа в Херсонска област и тя няма да е последната

Руски военни кореспонденти твърдят, че в Херсон цари паника и от 5000 до 20 000 руснаци има опасност да попаднат в украински плен

OFFNews 11 ноември 2022 в 08:45 8059 16

ВСУ

Снимка Генштаб ВСУ

Украйна кове знаменита победа в Херсонска област.

Инициативата на фронта е в ръцете на ВСУ. Украинските бойци са в процес на извоюване на голяма победа в Херсонска област. Това се казва в новия доклад на американския Институт за изследване на войната (ISW).

Анализаторите са категорични, че това няма да е последната победа на бойците на ВСУ над руските окупатори.

"Украйна има инициативата и е в процес на постигане на голяма победа в Херсон. Прекратяването на огъня ще даде на Кремъл паузата, от която отчаяно се нуждае, за да възстанови руските сили. Голямата украинска победа, която продължава в Херсонска област, няма да е последната", казват експертите.

ISW отбеляза, че през последните 24 часа украинските въоръжени сили са напреднали в северозападната, западната и североизточната част на Херсонска област, като в някои райони са напреднали до 7 км. В същото време досега руските окупатори се изтеглят организирано, а украинските военни постигат успехи, без да разбиват руските сили, както по време на контраофанзивата в Харков.

Според анализаторите изтеглянето на руските войски ще позволи освобождаването на Херсонска област до река Днепър през следващите дни или седмици.

"Изтеглянето на руските войски ще отнеме известно време и боевете ще продължат в цялата Херсонска област, тъй като украинските войски напредват и се сблъскват с предварително подготвени руски отбранителни линии, особено около град Херсон", обобщава Институтът за изследване на войната.

Докладът на ISW обаче не отчита събитията на фронта от тази нощ. Редица руски военни кореспонденти публикуваха в Телеграм тревожни постове, според които масираните артилерийски обстрели на ВСУ не позволяват на руските войски да се избягат на левия бряг на Днепър.

Според някои от информациите много от руските окупационни части са били унищожени при опит да преминат реката, а в града цари паника. Има и публикации, в които се твърди, че има реална опасност украинската армия да плени от 5000 до 20 000 руснаци, които все още не са евакуирани. 

Официалните пропагандисти на Кремъл отричат да има паника в Херсон и твърдят, че евакуацията върви по план. Украинските им колеги в същото време публикуват снимки на давещи се прасета, снимки от филма Титаник, както и изображения на огромни раци с твърдението, че в Днепър този вид животни ще станат точно такива заради изобилието от храна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

15

Johnny B Goode

11.11 2022 в 15:43

Енергията му може да се обясни с поговорката "Луд умора няма".
Колкото до това кой се е изнервил, много ме е смях :)

924

13

Diogen

11.11 2022 в 13:23

Дааа, на този Витанов яко му се люлее дюшемето. Още по ковида се чудех как някой не го е набил за глупавите му прогнози. Сега пък се прави на военна врачка. Като го гледах по телевизията, докато бях в София, мога само една диагноза да му сложа. Силно психическо разтройство в резултат на злоупотреба с дроби.

924

12

Diogen

11.11 2022 в 13:18

На снимката се виждат и германски танкове, а руските ръждиви бараки нямат шанс срещу тях. Рашистите станаха за посмешище пред целия свят. Трудно може да се намери в света по-калпава държава и по-изостанало племе. Путлер може да се сравнява единствено с прословутия черен генерал диктатор от Уганда Иди Амин Дада, за когото се знаеше, че е ял негърчета. Чудя се единствено откъде черпи енергия този халтурник "евроатлантик" и до кога ще продължава да защитава издънената рашистка кочина?

-1650

10

ob1

11.11 2022 в 11:52

Ааа, ще има, не бой се :)
https://t.me/utro_dagestan/4188 - това в любимия на троловете телеграм и от руZки източник

12182

8

sawall

11.11 2022 в 11:26

Посмях се. Ключът, разбира се, е в юрушите при твое числено превъзходство и при технолоогично превъзходство на противника. Първо, технологичното превъзходство не е руско, а украинско. Така че те правят юруш с числено и технологично превъзходство, при почти идеални за тях условия. Второ, Съюзът не е спечелил ВСВ с фината си електроника...

1035

7

Niko Kolev

11.11 2022 в 10:21

Обръщам внимание на авторите, че не четат класици като математика Витанов, затова са в заблуда. Професорът (или доцент) предрече, че Херсон няма да падне, ВСУ е предприел не контраофанзива, а мегаюруш.

Цитат:

Руснаците пуснаха масово производство на дроновете камикадзе „Ланцет“ и то почна да се вижда. Иранските дронове се оказаха прости, евтини и ефективни. Очаква се доставка на тежки ирански дронове камикадзе. Не сте забравили какво съм написал, нали? Юрушите ще се смятат за приключили когато се види как украинската армия ще се справи със заплахата от новите 30 руски дивизии. Аз се придържам към Сун Дзъ – безумие да правиш юруш само на основата на числено превъзходство при техническо превъзходство на противника. Оставяш два корпуса кости на войничета на бойното поле. Има още да говорим по това."

Само че, вместо боб, учѐният хвърлял математически модели.
На мене ми изглежда, че хвърля гречка, ама може и да греша.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша