Изчезналият самолет може да е похитен от пирати

OFFNews 14 март 2014 в 22:56 23964 9

"Боинг" 777. Снимка: airchive.com

Една от версиите за изчезналия „Боинг“ 777, която набира все повече популярност, е, че полетът може да е похитен от пирати, съобщават анонимни източници на Ройтерс.

„Свидетели сме на саботаж, а версията за отвличане на полета все още не е изключена“, казва един от тях - висшестоящ малайзийски полицейски служител.

Според източниците на Ройтерс самолетът е бил засечен от военни радари да лети с часове наред в друг въздушен коридор, а предавателите му не са работели. В тази посока са били Андаманските острови, намиращи се в Индийския океан.

От Би Би Си твърдят, че аеропланът може да е продължил да лети още 5 часа, тъй като се смята, че е изпращал автоматично сигнали до сателитна система много след загубата на връзка с него.

Американски представители вече коментираха неофициално, че машината е била в контакт със сателитната система дълго, след като е изчезнала от радара. Тази информация получи потвърждение от компанията Inmarsat, която управлява сателитната система, свързана със самолета.

Вещи по въпроса хора коментират, че сигналът няма как да идва от останки в морето, което значи, че машината е била в изправност.

В такъв случай полет MH370 може да се намира на повече от 1600 км от мястото, където е търсен. Американски екип вече е изпратен в Индийския океан да търси самолета, който изчезна в събота с 239 души на борда си по пътя от Куала Лумпур до Пекин.

„Ако всички комуникационни системи са прекъснати, тогава самолетът може да освободи горивото си, да освободи багажното и да се приводни. Но без предавателите не могат да повикат помощ. Дори и да се намират в Индийския океан не съм сигурен, че ще можем да ги открием”, коментира авиоекспертът Алън Лау.

Близо 60 кораба и 50 самолета от 13 държави непрекъснато разширяват периметъра за издирване на евентуални останки от самолета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!