Израел обяви, че е атакувал централа на 'Хамас' в южната част на Ивицата Газа

OFFNews 31 декември 2023 в 11:40 1593 1

танкове

Снимка Архив

Израел е атакувал централата на "Хамас" в град Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, съобщи говорителят на израелските сили за отбрана Даниел Хагари.

"По време на сухопътна операция в Хан Юнис израелските сили за защита атакуваха централата на "Хамас" в центъра на града, в това число и командния център на разузнаването на палестинското движение", каза Хагари.

Информацията не може да бъде потвърдена от независим източник.

Израел подозира, че лидерът на "Хамас" в Ивицата Газа Яхия Синуар се укрива в тунели под Хан Юнис.

Израелските сили обявиха още, че са в процес по поемане на контрола върху северната част на Газа, откъдето започна израелската офанзива. Там армията е фокусирала усилията си върху района на Дардж Туфах, където е последният сериозен бастион на "Хамас" в северната част на Газа.

Вчера израелските сили приключиха широкомащабна атака по цели на "Хизбула" в Ливан, близо до границата с Израел, заяви военният говорител. Там са били елиминирани три терористични клетки, поясни той и добави, че армията ще продължи да атакува позиции на "Хизбула" в Южен Ливан.

"Южните райони на Ливан няма да се върнат към онова, което те обичайно бяха", заяви Хагари.

По думите му 80% от изстреляните от "Хизбула" ракети в петък са паднали на ливанска територия - информация, която също не е потвърдена от независим източник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

31.12 2023 в 13:20

"Южните райони на Ливан няма да се върнат към онова, което те обичайно бяха", заяви Хагари. Ето! Това ми харесва! Ха , за много години!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки