Изтребител изгуби резервоара си над Анкара, уцели паркинг с автомобили в Чанаккая

OFFNews 04 септември 2023 в 14:53 3167 1

Снимка Hurriyet

Изтребител F-4 на турските военно-въздушни сили изгуби резервоара си по време на полет над Анкара, а фрагментът от самолета падна върху автомобили на открит паркинг в турската столица, съобщи вестник „Хюриет“. Новината е потвърдена от Министерството на националната отбрана и множество снимки в социалните мрежи.

Инцидентът е станал в 11.30 часа в понеделник. Множество видеозаписи показват как от небето пада фрагмент, вероятно от самолет, след това с тана ясно, че това е резервоар за гориво, който е уцелил няколко автомобила на паркинг на Генералната дирекция на турската петролна корпорация ТРАО в квартала Чанаккаь.. При падането няма жертви или ранени.

Съобщенията в социалните мрежи предизвикаха въпроси за съдбата на самолета и неговите пилоти. Министерството на националната отбрана излезе с изявление, според което въпреки произшествието изтребителят се е приземил успешно в база в Ескишехир. Фрагментът, който е паднал на земята е спомагателен горивен резервоар, който по неизвестна причина се е откъснал от машината.

Министерството на националната отбрана излезе с изявление за инцидента. В изявлението: „Част от изтребителя F-4, принадлежащ на нашето командване на ВВС, падна в открит паркинг, принадлежащ на TPAO, по неизвестна причина по време на полета си над небето На Анкара . Самолетът кацна безопасно на площад Ескишехир. няма жертви и ранени при инцидента. Продължава подробно техническо разследване", се казва в съобщението.

McDonnell Douglas F-4 Phantom II е американски двуместен, двумоторен реактивен изтребител – прехващач от трето поколение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!