Когато светът се провали, Турция се намеси. Време е да си приберете бежанците

Борисов обеща повече пари от България за хуманитарните организации

OFFNews 23 май 2016 в 13:23 15874 16

Снимка AP

Когато светът се провали, Турция се намеси. Докато моята страна е домакин на първата по рода си среща на най-високо ниво по хуманитарните въпроси, ние очакваме световните лидери да последват нашия пример по отношение на бежанската криза, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган и призова Европа да приеме по-голямата част от 3-те милиона бежанци, които сега живеят в лагери в Турция.

Това стана на първата по рода си световна среща на най-високо ниво по хуманитарните въпроси, която се провежда в Истанбул. На нея присъстват държавни глави, премиери, включително българският Бойко Борисов.

Турският президент отправи сериозни искания и заяви, че Европа не прави достатъчно, за да подкрепи бремето на Турция, която се грижи за повече бежанци от която и да е друга страна по света, след като гражданската война в Сирия принуди 2.7 милиона сирийци да избягат на север към турската граница.

В същото време българският премиер заяви пред делегатите от цял свят, че България е готова да увеличи финансовата си помощ. "Ще се стремим към увеличаване на финансовия принос към хуманитарните организации от системата на ООН, както и към механизмите и инструментите на ЕС", заяви той.

"През последните години сме изправени пред безпрецедентни по брой, мащаб и продължителност хуманитарни кризи и бедствия. С нарастването на хуманитарните нужди ефективното използване на средствата за хуманитарните дейности придобива решаващо значение, но оказването на помощ не може да замести политическите решения", каза още Борисов в обръщението си към делегатите, цитиран от правителствената пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

14

ScrewIslam

23.05 2016 в 16:39

„...светът се провали“...друг път. Не, драги Ердоган! Всъщност ислямът се провали.

В Индия, Пакистан и Египет няма войски на НАТО. Там защо орките правят атентати?

В Йемен, Нигерия, Кения и Камерун също няма руснаци или натовци, няма американски, френски и британски войски. Там защо ислямофашистите взривяват бомби на пазара и режат гърла?

В Индонезия и Тайланд няма американски сили. Там защо ислямофашизмът избива християни и будисти?

В Судан няма американски и френски войски. Там защо има кланета и масови изнасилвания?

Причината е само една: ислямът е злокачествено раково образувание от самото начало, от 7ми век. Сега се е обострило в Ирак и Сирия, но иначе трови държави по целия свят. Време е да се оперира. Време е за драстични силови мерки и приранвняване на исляма с нацизма.



77927

13

El Commandante

23.05 2016 в 14:50

Време е да СИ приберете бежанците, каза бащата на финансовия министър на Ислямска държава.
Путин за тебе, урод!

13011

12

Georgi Ganchev

23.05 2016 в 14:50

Време е за "No fly zone" над Константинопол.
Азиатска Турция да си плаща за гяволука в Сирия и Ирак.
В кеш за възстановяването на тези държави.
Това последното да важи и за останалите държави подкрепящи Еслянска държава.

77927

8

El Commandante

23.05 2016 в 14:00

Това, професоре ми е ясно.
НО, предвид на сегашния ни управленски потенциал, нема смисъл да захапваме повече отколкото можем да сдъвчем,защото в такива ситуации не само не печелиш, ми и губиш тва което имаш.
Историята е фрашкана с такива амбициозни проекти,завършили със сълзи...
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков