Компанията BAYKAR започна строителството на завод за ''Байрактари'' в Украйна

OFFNews 10 юли 2023 в 13:48 1321 4

Снимка Getty Images

В събота Халук Байрактар лично изпрати от Истанбул украинския президент Володимир Зеленски, а ден по-рано първи му стисна ръката за добре дошъл.

Турската компания Baykar започна изграждането на завод за производство на ударни безпилотни самолети "Байрактар" в Украйна, съобщи в понеделник министърът на стратегическите индустрии Александър Камишин, цитиран от "Икономическа правда".

"Започна реалното строителство на завода, а не само в меморандум. Това е точно големият завод Bayraktar, за който се споразумяхме преди няколко години, тогава имаше спирания, скандали. Днес този завод започва да се строи, преминахме към реални стъпки“, каза Камишин в ефира на националния телевизионен маратон.

В събота, 8 юли, като част от посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски в Турция, ръководителят на Министерството на стратегическата промишленост подписа нов меморандум с Министерството на промишлеността и технологиите на Република Турция за развитието на капацитета и способностите за производство на различни видове БПЛА. Според министъра, водени са разговори и за други отрасли, които, обаче не може да бъдат обсъждани публично.

Още миналата година беше съобщено, че  турската компания Baykar ще започне производството на бойни дронове "Байрактар TB2" и "Байрактар Акънджъ" в Украйна през 2025 г. Беше отбелязано, че общата инвестиция на турската компания в организирането на производството в Украйна е повече от 95 милиона долара. На 8 юли главният изпълнителен директор на "Baykar" Халук Байрактар, брат на зетя на Реджеп Таип Ердоган Селджук Ердоган, лично изпрати украинския президент Володимир Зеленски пред стълбичката на чешкия военно-правителствен самолет, който отведе в Украйна и командирите от "Азов", които бяха държани в изолация под опеката на Ердоган. Предният ден пък, видно от снимки, Халук беше първият, който стисна ръката на Зеленски за добре дошъл на пистата на летище "Ататюрк" в Истанбул

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

4

Д-р Мазникуров

10.07 2023 в 18:06

Всичко което трепе крадливи, долни ватници-агресори, колкото се може по-масово и ефективно е правилно и оправдано! Касетъчни бомби, дронове, прашки, HIMARS-и,
всичко! Само да е в по-голямо количество и по-бързо, това се иска. Толкоз, keep it simple. Знам че е жестоко, но нещата се ожесточиха наистина, това е тотална война, и те - руZZките свини така я направиха! Украйна има право да компенсира по какъвто начин намери за добре и възможно недостига от по-традиционно и скъпо въоръжение като авиация например! Орките имат ли милост като бомбардират денонощно жилища и обществени места? А Буча и десетките други такива места? Как си представяш ако вадят части от телцето на собственото ти дете изпод димящите руини на родният ти дом, в родният ти град? Представяш ли си го изобщо? Щото не е филм, и не е и измислица... Я се стегнете малко! А пък туй дето ника ми не ви харесвал, е, ... да ви имах проблема ще река аз :)! Който има i-Phone може да си изтегли апликацията "i-Siktir", ако иска lol :)!

-529

3

6екеr4о

10.07 2023 в 15:56

Даааа, а в педеРацията дори иранските бради не щат да инвестират, щяли да сглобяват безпилотници в Таджикистан, само баламосват блядовете, че заедно ще обмислят модернизирането им!?

345

2

Джендо Джедев

10.07 2023 в 14:27

Борисов,

Само където стъпят твоите блатушки остава вакуум. И разрушения. И смърт.

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша