Марш, бързо да се обличаш! Залужни наруга сержант, разсъблякал се в окопа след атака срещу руснаците

Красимир Крумов 29 юни 2023 в 11:46 5251 6

Снимка OFFNews

Мъмренето от Залужни се хареса на потребителите - има над 11 хиляди лайка и положителни реакции.

Главният сержант на 47-а отделна механизирана бригада Валерий Маркус публикува във Фейсбук видеозапис от превзетите окопи на руските окупанти, в който говори за успехите на въоръжените сили на Украйна на запорожкото направление. Маркус позира разсъблечен в риза-гимнастьорка, а на заден план се вижда тежкото му снаряжение.

Видеото, обаче беше забелязано от Главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, който смъмри боеца в коментар под поста. Цялата случка се разиграва пред погледа на десетки хиляди потребители във Фейсбук, а генералското мъмрене е получило над 11 хиляди лайка.

Във видеото Маркус седи в окопа без бронежилетка, без каска и всякаква друга защита, а става ясно, че в момента се води обстрел. Ядосан от небрежността, коментар под публикацията веднага пише Залужни: "Валери! Марш, бързо да се обличаш, че ще ти дам..." "Слушам!" - отговаря кратко и по устав съименникът на генерала.

В записа сержантът говори за това с какви загуби напускат позициите си окупаторите.

"Вчера имахме цяло денонощие атаки, напреднахме доста надалеч, много надълбоко Сега снимам от педе*аските окопи. Има планина от трупове, за щастие още не смърдят. Но ние  бой ще се придвижваме сега напред, ясно е, че няма да е бързо, защото отбраната им е много силна и качествено направена", обяснява Маркус.

Сержантът обяснява, че по време на щурма украинските бойци е трябвало да останат в отвоюваните руски позиции през цялата нощ: "Траншеят е тесничък и целият е заринат с трупове. В буквалния смисъл спахме върху трупове, такова нещо досега съм нямал, честно казано. Директно да спя върху трупове. Но какво да ви кажа".

"Буквално след 5 минути продължаваме нататък, на следващ щурм, към следващи позиции, нататък. "Пе****те" не знаят за това. Всичко ще го направим много, много секретно, с две групи ще пропълзим и, дай Боже, ще ги изненадаме", обяснява авторът на видеото. 

"Semper audentes!" (винаги храбри - б. р.) приключва с усмивка войникът, който още не знае, че Залужни ще го насмете малко по-късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

6

Д-р Мазникуров

29.06 2023 в 19:32

Vals O Dar ... Хайде още един "мислител" и проповедник на "другата гледна точка" се пръкнал тук! С рейтинг 100000+, че и с картинка даже! ... Просто класика! Прясно, току-що произведен и пръкнал се от поточната линия орко-трол и кремълски гъ*Z*обръсец ...

2550

5

alfakentavur

29.06 2023 в 14:35

Рашистките мекерета под вола теле вадят, за да си хвалят СССРайха.
Във ФБ не може да се показват трупове, бе "умник".

345

4

Джендо Джедев

29.06 2023 в 14:32

Радо,

Не се е сетил да те пита от къде да дава кадри... :D А някой като даде кадри с трупове, Чебурашките почвате да пискате, че мърдали, даже единият пушел. :D

За разлика от въшливите ти "братушки" украинците явно не се плашат от вода. ;)

10143

3

Vals O Dar

29.06 2023 в 14:09

Видео под съмнение.
Какво му пречеше да даде кадри от самите окопи, в подкрепа на твърденията си? Абсолютно нищо!
За човек намиращ се от седмица и повече в калта и мръсотията на окопита изглежда прекалено чист, направо стерилно! Просто, недостоверно.

12078

2

edin slep

29.06 2023 в 12:49

Чел съм спомени на ветерани от ВСВ, които разказват подобни истории - спиш в окопа с трупове (свои и чужди), а от ПСВ описват как в окопите било пълно с плъхове, които си хапват от мъртвите, които не могат да бъдат погребвани с дни.

Един пък разказваше, как попаднал под обстрел и се покрил с труп, за да се предпази.

Страшно нещо е войната.

-529

1

6екеr4о

29.06 2023 в 11:56

Тоя сержант съвсем справедливо е бил наруган, но и разказът му е потресаващ: "В буквалния смисъл спахме върху трупове, такова нещо досега съм нямал, честно казано. Директно да спя върху трупове."...

Просто нямам думи...

Уродите са си уроди, но и труповете са си трупове,
"Не, той взе що му се пада,
мъртвият не ни е враг!" - бе написал Димчо Дебелянов...
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша