Молдова и Грузия получиха въпросници за кандидати за членство в ЕС

OFFNews 11 април 2022 в 21:11 2041 1

Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархели

Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархели връчи въпросници за кандидати за членство в ЕС на Молдова и Грузия, съобщи ДПА.

Непосредствено след началото на войната в Украйна двете страни подадоха молби за членство в Съюза.

Този документ е "първата стъпка от вашия европейски път", каза Вархей на грузинския външен министър Иля Дарчиашвили на среща на външните министри от ЕС в Люксембург.

"Това е въпросник, с който бихме искали да разберем какво е положението на вашата страна, включително политическото и икономическото състояние. Друга част от въпросника се отнася до съответствието на вашето законодателство с европейското. Това е първата стъпка от европейското ви пътуване от наша страна. От наша страна ние също така сме готови да работим с вас много бързо, за да представим позицията ви пред Европейския съвет, както изискват правилата", допълни еврокомисарят.

Въпросникът се състои от 40 страници и съдържа 369 въпроса към държавните власти.

Украйна също получи такъв въпросник миналата седмица по време на посещението на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в Киев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1037

1

PrinceOfDarkness

11.04 2022 в 22:33

Грузия и тя ли е руска а Финландия или Полша всъщност голямата ескпанзия на Русия си е жив империализъм истинската Русия трябва да е доста по малка териториите и винаги са присвоявани чрез война и насилие.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков