Мощен обстрел на Херсон със загинали по време на речта на Путин

OFFNews 21 февруари 2023 в 16:24 4821 3

Херсон

Снимка фейсбук профил на Володимир Зеленски

Това е резултатът от обстрела.

Руските войски обстрелват центъра на Херсон. Снаряди, паднали върху спирка на градския транспорт, убиха неколцина, други бяха ранени, съобщи информационната агенция "Суспилне".

По последни данни загиналите са петима, а ранените - 16. По-рано пресаташето на коменданта на отбраната в града Дмитрий Плетенук каза, че загиналите са най-малко шестима души.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак изтъкна следното: "За да съвпаднат с речта на пациента, те (руснаците) отново обстрелваха Херсон, който пациентът нарича свой".

След обстрела. Снимка: Фейсбук профил на Володимир Зеленски

За тенденциозното съвпадение между речта на Владимир Путин и ракетния удар съобщава и пресслужбата на ВСУ. 

"Точно по време на речта на кървавия диктатор Путин за това, че "Ние не воюваме с народа на Украйна", рашките обстрелваха мирно Херсон и Очаков от множество ракетни установки".

По данни на оперативното командване "Юг" руските войски в Херсон са поразили и жилищни райони, критична инфраструктура, детска градина, болница, частни гаражи и автомобили. Няколко апартамента в жилищни сгради са се запалили в резултат на пряко попадение. Местната прокуратура е започнала разследване.

Ето какво написа украинският президент Володимир Зеленски в профила си във фейсбук:

Руската армия обстрелва интензивно Херсон.

Отново безмилостно убива цивилното население.

Поразени са автомобилен парк, жилищни райони, висока сграда и спирка на обществения транспорт. Тези терористични атаки, за съжаление, доведоха до смърт и ранени. Изказвам съболезнования на всички, които са загубили близките си.

Светът няма право нито за миг да забрави, че руската жестокост и агресия не познават граници. Терористичната държава ще отговаря за всички свои нечовешки престъпления срещу нашия народ и Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

21.02 2023 в 17:28

Човек няма как да не остане с впечатлението, че "могучая" освен артилерия май няма друг род войски. :D

-1650

2

ob1

21.02 2023 в 17:07

В киното продълженията са по-зле от оригинала (да, Т2 е изключение, знам). Та и Путлер е по-зле от Хитлер и съответно и по-лошо му се пише.

2550

1

alfakentavur

21.02 2023 в 16:45

Ето доказателство за варварската война, която рашисктият СССРайх води вече година без НИКОЙ да му е виновен. Изроди. Ще бъдат заплюти в историята повече от първите нацисти.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки