Мощен взрив в центъра на Харков, руски ракети на пл. Свобода (галерия и видео)

OFFNews 01 март 2022 в 09:56 11606 13

Снимка Държавна служба на Украйна за извънредни ситуации

Мощен взрив разтърси центъра на Харков, руските военни изстреляха ракети по сградата на Харковската областната администрация.

Площад "Свобода", един от най-големите в Европа, беше обстрелван, съобщи Униан. „По предварителна информация сградата е ударена, в района има основно 4-5 етажни жилищни сгради, там се намират Операта и филхармонията. Спешна помощ не може да стигне до мястото на обстрела.

Моментът на взрива.

При удара върху сградата на администрацията, са пострадали 6 души. Жителите на Харков са помолени да не напускат укритията.

Видеа: Държавна служба на Украйна за извънредни ситуации

Според кмета на града Игор Терехов руската армия е взривила електрически подстанции, което е довело до прекъсване на електроснабдяването и водоснабдяването. 

Олег Синигубов, ръководител на областната държавна администрация в Харков, съобщи, че през нощта в региона е имало хаотични обстрели във всички посоки. През вчерашния ден са изгасени 24 пожара, причинени от вражески обстрел. Изгорели са десетки цивилни автомобили. 

Според украинските власти жертвите може да са десетки, а днес се очакват и артилерийски обстрели и бомбардировки. 

Маските окончателно са свалени. Русия нанася ракетни и артилерийски удари по жилищни квартали и органи на властта. Целта е ясна - масова паника, жертви сред цивилното население, разрушена инфраструктура. Украйна се защитава достойно, коментира Михаил Подоляк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

14

Стефан

02.03 2022 в 02:11

Ми, толкова точна - сигурно руска.

1900

9

Ibn Sina

01.03 2022 в 12:28

zuljin, скъпи Керпеден, истински ти съчувствам за неблагодарният тролски труд. При този падащ курс на рублата висококвалифицираната ти работа определено ще става все по-недооценена. Имаш уважението ми, че продължаваш коментарите като истински професионалист. Цялото православно християнство водено от чеченските джихадисти е с теб. Не се отказвай!

-8580

8

ама стига прави профили бе бастун. Пари няма да вземеш.

-8580

6

Лилипутин защо не отваря борсата втори ден???
Лихвите по ипотеките 22 процента.

Всеки знае какво следва