НАТО повиши бойната готовност на стотици хиляди войници, 40 000 вече са до Русия

OFFNews 16 март 2022 в 11:07 4208 11

Стотици хиляди бойци на НАТО са поставени в повишена готовност, а по източния фланг са разположени близо 40 хиляди военни на пряко подчинение на алианса. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг преди началото на днешното извънредно заседание на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел.

Той отбеляза, че участниците в заседанието ще обсъдят дълготрайните последици от руското нашествие в Украйна и необходимостта от промени в работата на алианса. По неговите думи съюзниците целят войната да не напуска украинските граници, съобщава БТА.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че Украйна има законно избрано и суверенно ръководство и НАТО осигурява подкрепа, за да може то да се защити. По неговите думи САЩ нееднократно са потвърждавали, че чл. 5 от Вашингтонския договор за съвместната отбрана е непоклатим.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

11

dolivo

16.03 2022 в 13:40

браво, добра новина

500

9

Hackerman

16.03 2022 в 13:12

Може да се очаква след като има и коментиран код в хтмл-то на тази страница да не са си имплементирали и "банването" читаво. Браво на колегите програмисти/шимпанзета

-8580

8

То Зулжинските профили интернета ще спре и те пак ще си пишат в сайта. Може ли всеки пост да е пропаганда + псувни от тия профили и още да си живуркат в сайта? Вижте има видео как руски дипломат беше изгонен за отганизация на подобно нещо в Словакия.

2550

6

alfakentavur

16.03 2022 в 12:31

Йончев пише, че WD40 бил баннат, а видимо не е.
Не се модерира така, г-н Йончев! Или си държите на думата, или си признавате, че форумът е оставен на самотек.
То и ако не беше - отдавна всички расийски тролчета трябваше да са баннати и всяка нова тяхна регистрация да се спира на момента.
В някоя от прибалтийските страни инкриминираха расийското тролене. И много правилно. Да пишеш в подкрепа на военнопрестъпник и да му разпространяваш пропагандата трябва да бъде забранено.

-8580

5

Един ВПН струва 1-2 долара. Аре да не се правим на ударени.