Никой да не смее да заблуждава, че ракетата е целела друго! Зеленски с видео от взрива на мола в Кременчук

OFFNews 29 юни 2022 в 09:11 5209 6

Володимир Зеленски

Снимка Ukaine UA

Володимир Зеленски

Украинският президент публикува нов видеоклип от взрива по търговския център в Кременчук снощи. Той бе встъпителната част от традиционното му от началото на войната обръщение.

"От тази вечер общият брой на руските ракети, които са поразили нашите градове, вече е 2811. Разполагаме с всички доказателства за това какво правят руските войски срещу нашия народ. Едно такова доказателство се намира във видеото. За да не смее никой да заблуждава за ракетния удар по търговския център в Кременчук. Руската ракета удари точно този обект, при това целенасочено. Те искаха да убият колкото се може повече хора в един мирен град, в обикновен търговски център. За този акт на държавен тероризъм, както и за всички останали, ще отговаря Русия. На бойното поле в Украйна, чрез засилване на санкциите и, разбира се, в трибунала", заявява държавният глава.

Зеленски взе участие в заседанието на Съвета за сигурност на ООН, свикано по искане на Украйна.

"Трябва да действаме незабавно - и да направим всичко възможно, за да накараме Русия да спре убийствата на деца, хора - на всички. Тя трябва да бъде изправена пред съда за тероризъм, в противен случай може да пренесе терористична дейност в други европейски страни, Азия - балтийските държави, Полша, Молдова, Казахстан - много народи вече чуха заплахи от руски официални лица и държавни пропагандатори.

Благодарен съм на всички усърдни и цивилизовани държави, които споделят нашата позиция и помагат за защитата на международния правов ред", каза Зеленски.

Членовете на Съвета се изправих, за да почетат паметта на загиналите в Украйна. Руската делегация направи същото, за да не изглежда като убийци, отбелязва NEXTA.

Президентът Зеленски покани ООН да посети мястото на нападението в Кременчук, при което загинаха най-малко 18 души. Той призова също Русия да бъде обявена за терористична държава. "Русия няма право да участва в обсъждането и гласуването на войната в Украйна, която е непровокирана и проява на колониализъм от страна на Русия. Призовавам ви да лишите делегацията на тази терористична държава от нейните правомощия в Общото събрание на ООН. Това е възможно, това е необходимо и справедливо", каза той.

Публикуваното от Зеленски видео:

Към днешна дата спасителните екипи вече са спрели издирването на оцелели след руския ракетен удар по мола в Кременчук. Властите заявиха, че 36 души се смятат за изчезнали. Руската федерация отрече да е атакувала мола. Била ударила оръжеен склад и последвалите експлозии на боеприпаси били предизвикали пожар в търговския център.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

5

alfakentavur

29.06 2022 в 14:28

Хайде путлеровите тролчета да отидат на основно училище и да научат, че Светът има 4 посоки.
И ако една ниска 1-етажна сграда (каквато се вижда на видеата вчера) е заграден с дървета отзад (и това се вижда) - тези дървета ще я скриват, когато се гледа от там.
То бива старание, за да си заработиш копейките, ама...
Айде да видим сега като ви изгониха надзорниците какво ще правите.

-529

2

6екеr4о

29.06 2022 в 10:15

Грешно натиснах бутона "+" на на щуротиите на т. нар. Валс Некой си, извинявам се! Наистина ми се повръща от тъпоглава кремълска пропаганда...