''Ню Йорк Таймс'': САЩ може да даде на Украйна оръжията, с които да си върне Крим

OFFNews 19 януари 2023 в 09:31 5836 19

Снимка

Позицията на американската администрация да не предоставя на Киев оръжие, с което да може да удари ефективно Крим, където са разположени хиляди руски войници и руски военни бази търпи развитие и е възможно САЩ да даде на Украйна въоръжението, нужно за освобождението на Крим, пише в. „Ню Йорк Таймс“.

Според изданието Вашингтон смекчава позицията си, а промяната във виждането на Щатите идва от убеждението, че ако Украйна докаже на Москва, че нейният контрол над Крим е застрашен, това ще подсили позициите на Киев в бъдещи преговори.

Другият фактор за промяна в американската позиция е отслабналите страхове, че Кремъл ще отговори с използване на тактическо ядрено оръжие, макар експертите и чиновниците във Вашингтон да предупреждават, че такава опасност все пак остава.

Както отбелязва „Ню Йорк Таймс“, САЩ и съюзниците им от НАТО „отпускат белезниците“, които сами си бяха сложили и започнаха да доставят на Украйна Javeliny и Stinger, ПВО системи Patriot, бронирана бойна техника и дори западни танкове. Американски официални лица обсъждат с украинските си колеги използването на оръжия, доставени от САЩ, от ракетни системи HIMARS до бойни превозни средства Bradley за евентуалното им насочване към трудно спечеления контрол от руския президент Владимир Путин върху сухопътния мост, който функционира като критичен маршрут за доставки, свързващ Крим с Русия пред окупираните от Москва Мелитопол и Мариупол.

В същото време Съединените щати завършват нов голям пакет с военна помощ за Украйна, чиято стойност може да достигне 2,6 милиарда долара, съобщава Асошейтед прес. За първи път в пакета се предвиждат 100 бойни машини Stryker и поне 50 бронирани машини Bradley, които ще дадат на украинските сили безопасно и по-бързо придвижване по фронтовата линия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

19

Ivo RadAr

23.01 2023 в 20:56

Ако има лица , които са очаквали , че демократичният Свят , лидиран от САЩ ще позволи на Кремълските дъртофелняци да си развяват байряците както си щат и да създават и налагат нэкъв си техен световен ред , превземайки страни членуващи в ООН - значи , че допускат ГРЕШКИ - сгрешили са времето и са надценили кремълската пропаганда.

2550

18

alfakentavur

21.01 2023 в 19:32

Като всяка рашистка подлога - само глупости ръсиш. "Тридневната" операция скоро става на една година. От 20% станаха по-малко от 15% от Украйна.
По-голямо ГПГ от това 21 век не познава.
Пращайте вашия в СССРайха, за да го изгарят с другия, който няма вече на кого да продават :)

-529

16

6екеr4о

19.01 2023 в 14:53

Факт е, че Великобритания отпуши мивката, образно казано! Доставката на тежки танкове ще отприщи лавинообразен процес на доставка на оръжия и боеприпаси., неминуемо.
Целокупния Запад е направил огромни инвестиции, свързани с руССия, за пример само газопроводът Северен поток 2 е на стойност над 10 милиарда евро или пък Макдоналдс напуснаха 850 обекта на цялата територия на педеРацията.
Няма как да бъде допуснато тези инвестиции да пропаднат заради прищевките на изкукурикалия пещерен Пиздю и шайката идиоти около него.
Украйна има силно, могъщо ръководство, доказано на практика и още повече мотивираност! Така че нещата ще се случат.
А изпърдяните форумни измушеняци могат да си квичат свинщините, колкото си искат!

-240

15

редовно четящ

19.01 2023 в 14:00

Еврак, вонята ти вече е нетърпима! По наследство ли е?

2550

14

alfakentavur

19.01 2023 в 13:44

Какъвто и да е, е 100 нива в еволюцията над групата твои бащи - неграмотни рашистки орки.

2550

12

alfakentavur

19.01 2023 в 12:55

В този "форум" само вие рашистките подлоги знаете как се гълтат говна. Все пак СССРайхът е пословичен с фекалните си подвизи и липса на канализация.
Пусни видео туториъл, ако искаш да накараш някой друг да се занимае с любимото ти действие.

810

10

Путлер Капут бре, европростак..кои сте това всички -израждане и още една шепа нещастни фашисти??!!НЯМА ДА ГОВОРИШ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ, ГОМНОЯД!!!!