Откриха отломки от ракета въздух-земя в Полша

OFFNews 27 април 2023 в 11:51 2171 0

ракета
Отломките, открити в гора в Северна Полша, може да са от неидентифицирана ракета въздух-земя.

Отломките, открити в гора в Северна Полша, може да са от неидентифицирана ракета въздух-земя, дълга няколко метра, предаде Ройтерс, като се позова на "неофициална информация" на полското частно радио РМФ (RMF FM).

Първоначално бе съобщено, че ракетата е земя-въздух.

Полското министерство на националната отбрана съобщи по-рано в "Туитър", че отломките са били открити в Замошк, недалече от град Бидгошч в Северна Полша.

"Ситуацията не представлява заплаха за сигурността на жителите. Районът се оглежда от полски военни, както и от военна полиция и сапьори“, се казва в съобщението на полското министерство.

Според пост в "Туитър" на полския министър на правосъдието Збигнев Жобро военният отдел на прокуратурата в Гданск разследва заедно с военни експерти, полицията и военното контраразузнаване отломките, намерени в гората на няколко километра от град Бидгошч, който е разположен на 265 километра североизточно от столицата Варшава, съобщи Асошиейтед прес.

Гората, в която е паднала ракетата, се намира на около 500 км от украинската граница, на повече от 400 км от границата с Беларус и на около 240 км от руската Калининградска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков