Ответен удар. Москва твърди, че е поразила всички цели от тази нощ. Украйна: фантазират си

OFFNews 18 юли 2023 в 13:29 5024 9

Снимка

В социалните мрежи се появиха снимки на разбити стъкла на хотел "Одеса" и на ресторант "Di Mare", които се намират в района на морската гара.

Руското министерство на отбраната обяви всички цели от нощната ответна акция на Москва след взривяването на Кримския мост за поразени. „Високоточен ответен удар“: Министерството на отбраната на Руската федерация фантазира за нощната атака срещу Одеса, иронизира от своя страна изявлението УНИАН.

Във вторник руснаците се похвалиха, че в района на Николаев и Одеса руската армия е унищожила съоръжения за съхранение на гориво за ВСУ с общ обем около 70 000 тона.

Според ведомството на Сергей Шойгу, че руските въоръжени сили са нанесли групов "високоточен ответен удар" по обекти, където се подготвят "терористични атаки срещу Русия" с помощта на безпилотни катери, както и на местата, където се произвеждат морските дронове в Одеска област.

"Всички цели, планирани за нанасяне на удари, са поразени. Регистрирани са пожари и детонации на унищожените обекти", се казва в съобщението на МО на Русия.

В нощта срещу вторник Русия атакува южната част на Украйна като пусна срещу Одеса и Николаев няколко вълни атакуваши дронове, за да идентифицират ПВО, а след дроновете изстреляха 6 крилати ракети „Калибър“ от акваторията на Черноморе. Според ВСУ всички дронове и ракети са били свалени.

В социалните мрежи има снимки на повреден храм и на щети върху сграда в близост до пристанището в Одеса, недалеч от историческите „Потьомкински стъпала“, вижда се фрагмент от ракета, за който се предполага, че е на украинската ПВО. Фотографии показват изпотрошени стъкла по фасадата на хотел "Одеса", който се намира точно срещу стъпалата, както и на ресторант "Di Mare" на същия кей. В Николаев след нощната атака е възникнал пожар в промишлено предприятие. За разлика от снимките с разрушенията по Кримския мост, засега нито руската, нито украинската страна са пуснали визуални доказателства за щети по военната или промишлената инфраструктура или каквито и да е засегнати обекти.

Нощната атака срещу пристанището е в отговор на взривовете на Кримския мост ден по-рано. Според колаборациониста и лидер на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов водните дронове на ВСУ към Крим са били пуснати от борда на цивилен кораб - балкер в акваторията на Очаково. Преди това руснаците твърдяха, че стартът им е бил от Змийския остров. Руската пропаганда обяви, че мишени са били също така пунктовете на базиране на безекипажни катери в Одеса, където "са готвени терористични актове срещу Русия".





Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

9

БотоксПутю

22.08 2023 в 22:58

Включително и Луната.

-529

7

6екеr4о

19.07 2023 в 11:20

Потрошили витрините на хотел, нещастници...

Вчера Националната ни телевизия под гениалното ръководство на смъркача Емил Кошлуков ни показа и ген. Игор Коношенко, който в характерния за него ококорен стил ни докладва поредните хвалби на кремълските курешки, Машалла!!!

345

5

Джендо Джедев

18.07 2023 в 22:50

О, да целят кафенета са царе орките, да. :D Та напълно им вярвам, че са поразили всички набелязани цели. :D

1000

4

bucher

18.07 2023 в 15:52

не знаят отде дойдоха дроновете към моста, но веднага разбрали къде се произвеждат и откъде се пускат .... а това какво са оцелили, даже няма да го коментирам.

22548

3

dolivo

18.07 2023 в 15:15

поразили поразия

глупости руски

2073

2

Johnny B Goode

18.07 2023 в 14:36

Ако не разбираш нещо, кажи да ти го коментирам и обясня. После бегом към Анадола.

-1100

1

Kara Mustafa

18.07 2023 в 13:50

Интересно къде са коментарите, на дежурните в сайта ...оплаквачки !
Или всички вкупом отидоха на почивка за да похарчат,
събраните от тях "сребърници", заработили ги с многочасовото
кибичене пред компютрите !
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки