Правнук на Чърчил: Борис Джонсън беше на ръба между живота и смъртта

След преживяното той е много повече национален лидер, отколкото партиен политик - смята сър Николас Соамс

OFFNews 13 април 2020 в 17:15 3052 0

Снимка Wikimedia

Борис Джонсън е бил "на ръба на скалата между живота и смъртта". Това разказва внукът на сър Уинстън Чърчил - сър Николас Соамс, който е и бивш депутат.

Британският министър-председател Джонсън се разболя от коронавирус, бе приет в болница и дори стигна до реанимацията ѝ, преди да бъде изписан за домашно лечение.

По този повод Соамс даде интервю за Radio 4 на Би Би Си, в което допълва, че всеки преминал през подобно изпитание, оттук нататък ще преосмисли живота си и това, което се надява да постигне. Според него министър-председателят на Кралството несъмнено вече ще "мисли различно" за заетите в сектора на услугите, сезонните работници в селското стопанство и имигрантите в националната здравна система на Великобритания.

А защо за последните? Отговор даде самият премиер, който отправи видео послание вчера от болницата, преди да бъде изписан, в което специално благодари на медицински сестри от Нова Зеландия и Португалия Джени и Луис, които са се грижили за него. В отговор родителите на медицинската сестра Джени от Нова Зеландия - Майк и Каролин Макгий, споделят, че са горди от професионализма на дъщеря си.

Двете медицински сестри са стоели до леглото на пациента Джонсън в продължение на 48 часа, когато моментът е бил критичен.

Сега, след преживяното, сър Николас казва, че Джонсън вече е "в много по-голяма степен национален лидер, отколкото партиен политик, и аз мисля, че това е добре дошло".

Джонсън вече е преминал най-рисковия етап. Преди да бъде изписан, неговите тестове показаха отрицателен резултат за наличие на коронавирус, пише още Би Би Си. Той беше изписан от болницата "Сейнт Томас" в неделя, 10 дни, след като тест потвърди наличието на Covid-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови