Председателка на синагога в Детройт е намушкана до смърт

OFFNews 23 октомври 2023 в 09:59 1733 0

Саманта Уол

Снимка Facebook

Председателката на управителния съвет на синагогата в Детройт Саманта Уол

Председателката на управителния съвет на синагогата в американския град Детройт Саманта Уол е намерена намушкана до смърт в парк недалеч от дома си, предаде Би Би Си. 

Полицията е намерила 40- годишната жена мъртва на пътя с множество прободни рани. Разследващите посочват, че убийството е извършено в дома на Саманта Уол. Те са забелязали кървава следа, която ги отвежда до дома на жертвата.

От полицията претърсват района с кучета, но няма информация кой е извършил убийството и защо.

"Все още няма доказателства, че мотивът е антисемитизъм", казва в изявление, публикувано в X , началникът на полицията в Детройт Джеймс Уайт.

Длъжностни лица са отдали почит на Саманта Уол. Те я определят като "един от великите млади лидери на Детройт".

Главният прокурор на щата Мичиган Дана Несел написа в X (Twitter) , че е „шокирана и ужасена да научи за бруталното убийство на Сам“, губернаторът на щата Гретхен Уитмър описа убийството като "злобно престъпление".

„Тя беше източник на светлина, фар в своята общност, който работи усилено, за да направи Мичиган по-добро място“, казва губернаторът в изявление.

Сам Дъбин, помощник-директор на Съвета за връзки с еврейската общност, съобщава пред  CBS, че Саманта Уол "винаги е имала най-голямата усмивка".

„Каквото и да си мислил или правил преди, разговорът със Сам ти позволяваше да оставиш глупостите на света настрана само за момент“, казва той.

Началникът на полицията в Детройт Джеймс Уайт помоли общността да остане търпелива, докато следователите и партньорите от правоприлагащите органи продължават работата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!