Речта на Кралицата в снимки

Вероника Шербанова 09 май 2012 в 17:46 1687 0

Великобритания, Елизабет ІІ Снимка: БГНЕС
Великобритания, Елизабет ІІ Снимка: БГНЕС
Кралицата на Великобритания произнесе днес тронното слово, с което по традиция се поставя началото на тазгодишната сесия на парламента. Церемонията се провежда в Залата на лордовете. По време на речта държавният глава очертава законодателните планове на правителството за следващите 12 месеца.

В словото си Елизабет II наблегна на възстановяването на икономическата стабилност и намаляване на дефицита на страната. Предвидени са промени в законодателството, които ще осигурят по-малкия контрол върху бизнеса от страна на държавата. Нови закони ще насърчават предприемчивостта и пазарите.

Камарата на лордовете също ще претърпи редица реформи, като ще бъдат въведени преки избори за нейните членове.

През следващата година ще бъде създадена нова агенция за борба с престъпността, която работи в областта на наркотърговията, трафика на хора и международните измами. На британските служби за сигурност може да бъде позволено да наблюдават комуникацията в интернет. Засега тази промяна ще бъде оповестена само като проект.

За първи път ще се вземе решение за поставяне на камери на определени съдебни заседания. През следващата година ще бъде намален и броят на обвиненията за клевета, които чужденците ще могат да повдигат.

Тронната реч се изготвя от правителството и е предварително одобрена от кабинета на министрите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови