Русия удари отново Киев, за шести път през юли

Украйна ще продължи атаките по окупирания Крим и Керченския мост

OFFNews 25 юли 2023 в 08:05 3024 3

Удари срещу Киев

Снимка БТА архив

Русия атакува Киев по въздух за шести път този месец рано сутринта, съобщи военната администрация на украинската столица. Над града и източната половина на страната над три часа звучаха предупреждения за въздушна атака, информира "Ройтерс". 

По предварителна информация всички дронове са били свалени от украинските системи за противовъздушна отбрана, каза Серхий Попко, ръководител на военната администрация на Киев в "Телеграм". Няма жертви или сериозни щети, допълва той. 

Едно дете загина и шестима цивилни бяха ранени, включително три деца, при обстрел в град Константиновка в Донецка област, съобщи ръководителят Донецката регионална военна администрация Павло Кириленко в "Телеграм", предаде Укринформ.

По думите на Кириленко руските сили са взели под прицел местен язовир, край брега на който се били събрали хора на отдих. Касетъчни боеприпаси са били изстреляни от реактивна система за залпов огън "Смерч".

Русия продължи да атакува вчера ключови украински складове за зърно, нанасяйки удари по украинския пристанищен регион Одеса и дунавските пристанища близо до румънската граница. По данни на регионалната военна администрация най-малко седем души са били ранени при атаките в Одеса. На двама ранени е оказана медицинска помощ на място, а други петима са откарани в болница, припомня БТА. Вчера Русия каза, че обмисля "строги ответни мерки" след атаките с дронове срещу Москва и Крим, за които пое отговорност Украйна. 

Въоръжените сили на Украйна ще продължат да нанасят удари по временно окупирания Крим и Керченския мост, заяви министърът на отбраната Олексей Резников. Тоя обяснява, че това са законни цели за силите на отбраната, доколкото ударите по тях намаляват боеспособността на окупационните войски и помагат да се спаси живота на украинските войници. Това е нормална тактика - да се разрушат логистичните линии на врага, за да бъде лишен от възможностите да получи боеприпаси, топливо, храна и т.н. И ние ще продължим да използваме тази тактика срещу тях, каза още Резников, цитиран от УНИАН. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

25.07 2023 в 10:46

Докато от белокаменната не останат само камъни......

-240

2

редовно четящ

25.07 2023 в 10:45

Явно двата дрона над мацква са крайно недостатъчни.

-1750

1

ob1

25.07 2023 в 09:26

борисов, какво е оправданието за действията на фашистите ти от кремъл? Ще извадиш ли някой заблуден щатски реднек да ги оправдае? Или някой украинец, който да каже, че не ги наритват достатъчно бързо?
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews