Руски войски са влезли в Киевска област

OFFNews 24 февруари 2022 в 13:50 13778 2

Снимка Ройтерс

Украинската гранична служба съобщи, че руски войски са влезли в Киевска област.

Руското министерство на отбраната не коментира информацията.

Черен дим се издига над централата на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната в центъра на Киев, съобщи "Ройтерс" и публикува снимка. Впоследствие Би Би Си уточни, че причината е пожар до сградата. 

20-ина минути след 15 ч българско време в Киев завиха сирени, съобщи УНИАН и публикува видео, на което те се чуват. Малко по-рано агенцията предупреди за възможна бомбардировка, но позовавайки се не на официален източник, а на три неназовани свои източници. Към този час сайтът на украинската информационна агенция вече не е достъпен - тя съобщи за атака срещу него, информацията й е достъпна само чрез канала й в Телеграм.

16 ч - в Киев е обявена въздушна тревога. Хората са призовани да се отправят към убежища.

Руски военен хеликоптер е бил свален край Киев, съобщи 30-ина минути по-късно Би Би Си и публикува снимка. Нейният автор е неизвестен, но украинските власти потвърдиха информацията.

По същото време Украйна потвърди информация на агенция "Ройтерс", че украински и руски части се бият за контрола над летището в района на Киев. Международното товарно летище край Гостомел (северозападно предградие на Киев) е най-важното за страната, а също - важна военна база.

17 ч българско време - властите в Киев съобщиха за руска ракетна атака, при която са загинали 7 души и 17 са били ранени. Ракетата е паднала във военна зона североизточно от столицата. Кметът й Игор Сапожко съобщи, че нападението е извършено в 14:30 ч местно време.

Информацията се обновява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

24.02 2022 в 16:03

....украйнците така и няма да разберат кога руснаците ще ги превземат...така както вървят нещата след седмица сме на Днепър и май това ще е края.....Лвов ще стане център на останалото от Украйна...нищо чудно и да спретнат една Украйнска демократична република по подобие на някогашната ГДР....

-8580

1

Вече има задържани 100-тици руски окупатори. Над 200 са убити. Каква велика загуба за теруризма