Само млади хора загинали при атентата във Волгоград

Вероника Шербанова 23 октомври 2013 в 11:24 2195 0

Терористичен акт във Волгоград, Снимка: Министерство на извънредните ситуации
Терористичен акт във Волгоград, Снимка: Министерство на извънредните ситуации

Загиналите при терористичния акт във Волгоград са разпознати. Всички те са млади хора, обясни прессекретаря на губернатора на Волгоградска област Екатерина Голод.

Шестимата загинали са на възраст между 17 и 29 години. Това са Елена Михайлова на 29 години, Юлия Приходченко на 22 години, Мария Попадинец на 18 години, Виктория Конева на 20 години, Максим Литков на 17 години и Кирил Литвиенко на 18 години.

Терористичният акт беше извършен от 30-годишната Наида Асиялова. Тя се качила на автобуса по линия 29 на градския транспорт и почти веднага задейства взривното устройство, което носела със себе си.

При атентата загинаха шестима души, а 41 бяха ранени, като 25 от тях все още се намират в болница. Наложила се е апутация на десния крак на една от пострадалите, има и операции за отстраняване на врязали се частици от бомбата.

Предварително беше обявено, че сред загиналите и пострадалите вероятно ще има много млади хора, тъй като автобусът от линия 29 минава покрай Волгоградския държавен университет.

Смята се, че атентатът е подготвен от 21-годишния съпруг на Наида Дмитрий Соколов, който беше обявен за издирване. Властите предполагат, че тя е имала двама съучастници, които също са обявени за федерално издирване. Това са екстремистите Руслан Казанбиев и Курбан Омаров.

По информация на руските спецслужби двамата мъже са участвали в серия атентати и убийства в Дагестан, като са причинили смъртта на 16 души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови