Село в Сърбия поиска да смени името си на Путиново

ОFFNews 18 ноември 2016 в 18:03 5274 2

Снимка Pozitiv.mk

Малкото планинско село Хаджинци в Южна Сърбия скоро може да се казва Путиново, след като жителите му решиха да покажат почитта и уважението си към руския президент по този нестандартен начин, съобщи АП.

В населеното място на 250 километра от Белград има 10 къщи, много дървета и малко хора. Една вечер, докато пийвали в кръчмата, местните си казали, че Путин е страхотен държавник и приятел на Сърбия, който прави много за страната, казва 67-годишният Милутин Петрушич, и допълва, че сегашното име е турско и не е редно да остава.

От АП отбелязват, че този куриоз е в унисон с мнението на сърбите за Путин, който е смятан за герой, а страната му за съюзник.

Причините за това са няколко - от една страна, общата религия и история, от друга, лошото мнение за Запада и бомбардирането на Сърбия от НАТО по време на войната в Косово. Според много сърби само Москва се противопоставя на американската доминация.

Тепърва предстои властите да одобрят смяната на името на селото, но местните вече са го направили, като са сменили табелата на входа му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика