Шофьор загуби съзнание зад волана, 13-годишно момче успя да спре училищния автобус

OFFNews 30 април 2023 в 12:15 8571 2

Моментът на спасяването.

Снимка Би Би Си

Моментът на спасяването.

Шофьор на училищен автобус загуби в съзнание, докато управляваше превозното средство. 13-годишно момче успя да го спре и спаси 66 ученици от Мичиган.

Историята разказа Би Би Си.

В сряда учениците от средното училище "Картър" се връщали у дома, когато шофьорът на автобуса "получил световъртеж и загубил съзнание", според инспектора на училището Робърт Ливернуа. Шофьорът съобщава по радиото на служителите, че не се чувства добре и може да се наложи да спре - показва видеозаписът от инцидента. Малко след това той губи контрол над волана, изпада в безсъзнание. Учениците започват да крещят, когато автобусът започва да се отклонява от лентата си.

13-годишният Дилън Рийвс скочил от мястото си пет реда зад шофьора и поел контрола над волана. Успял и да спре автобуса безопасно. След това Дилън извикал някой да се обади на спешния телефон 911 "сега".

Когато полицията се обадила на родителите на момчето, бащата решил, че синът му е направил сериозна беля. "Какво, по дяволите, е направил?" - попитал Стив Рийвс, преди служителите на реда да го успокоят, че се обаждат за нещо хубаво.

Градът обявява ученика за герой. "Много се гордеем с теб за героичните ти действия!", пишат от училището.

За Дилън това е просто още един ден. Той няма представа колко много хора се гордеят с него днес, коментира мащехата на момчето Ирета.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

стикс

30.04 2023 в 13:15

Божеее!Аз пък си помислих,че случката е от Перник.Но все пак няма книжка юношата.

22548

1

dolivo

30.04 2023 в 12:40

годините игра на Кармагедон се изплащат хехе
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков