Стрелба в редакция на вестник в САЩ, жертви и ранени

OFFNews 29 юни 2018 в 05:48 2374 0

Най-малко пет души са убити и няколко са тежко ранени при стрелба в редакцията на вестник "Капитал газет" в град Анаполис, щата Мериленд, съобщи началникът на местната полиция Бил Крампф, цитиран от Франс прес и ДПА.

По-рано местни медии съобщиха за шестима убити и над 20 ранени.

Задържан е заподозрян, който е разпитван от полицията. Според телевизия Си Би Ес, той е бял мъж на двайсетина години, без документи за самоличност. Не са известни мотивите за нападението и дали стрелецът е свързан с вестника, уточнява БТА. 

Полицията разглежда нападението като "локален инцидент", а не като терористичен акт. Властите в Балтимор и Ню Йорк са засилили полицейската охрана на редакциите на големите медии като предпазна мярка, предаде Ройтерс.

Заместник-говорителката на Белия дом Линдзи Уолтърс съобщи, че президентът Доналд Тръмп е информиран за стрелбата.
Вестник "Балтимор сън", на когото принадлежи "Капитал газет" съобщи, че нападателят първо стрелял в стъклената врата на редакцията, после влязъл в сградата и открил огън по журналистите.
"Капитал газет" е едно от най-старите издания в страната. Вестникът е основан през 1727 г. и тогава се е наричал "Мериленд газет", прпомня ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови