Тръмп не се отказва: Няма да защитаваме членове на НАТО, ако не плащат

OFFNews 15 февруари 2024 в 08:00 1560 3

Доналд Тръмп

Снимка БТА/АП архив

Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви, че ако се върне в Белия дом, няма да защитава членове на НАТО, които не изпълняват целите за разходите за отбрана на предизборен митинг в Южна Каролина. 

Преди дни той предизвика тревога в Европа, намеквайки, че би казал на Русия да атакува съюзници от НАТО, които смята за некоректни, предаде Асошиейтед прес. Този път обаче той пропусна репликата, която предизвика най-голямо възмущение – да насърчи Русия "да прави каквото си поиска", уточнява БТА. 

"Вижте, ако те няма да плащат, ние няма да ги защитаваме", заяви той.

Тръмп обаче промени коментарите си за руския президент Владимир Путин, когото често хвали като твърд лидер, отбелязва АП. Вместо това Тръмп цитира интервю на Путин, в което той казва, че би предпочел Байдън за президент, защото той е по-предвидим. 

"Путин не ми е фен", заключи експрезидентът на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

3

Far Rider

19.02 2024 в 14:09

Още един опит на Путин да помогне на Тръмп казвай обратното на това което иска да направи и което мисли. А тръмп отдавна започна война срещу Европа. Спомнете си вносните мита върху европейските стоки въведени по времето на неговия мандат. Всичко което се внасяше в Съединените щати се обмитяваше, слагаха се данъци. Целта е ясна: да се отслаби ЕС за сметка на САЩ и да се изпълни обещанието да я направи отново велика държава. Време е ЕС да помисли сериозно за един нов военен съюз за отбрана, но без участието на Щатите. И да решим дали искаме да плащаме на Тръмп като на частна охранителна компания.

400

2

демотиватор

15.02 2024 в 08:47

Нямам нищо против "надпреварата във въоръжаването" в Европа- прогрес, технологии, работни места, както и уважение и съотв. влияние сред "партньорите" по света (ジ)

345

1

Джендо Джедев

15.02 2024 в 08:44

""Путин не ми е фен", заключи експрезидентът на САЩ."

Затова ли като те избраха реднеците, в Кремъл пиха шампанско? И сигурно затова няма мурзилка, която да не е на твоя страна, а тролската фабрика те поддържа с две ръце? ;)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки