Тръмп предлага да инжектират дезинфектант на болните от COVID-19

OFFNews 24 април 2020 в 10:26 9870 6

Снимка AA

Американският президент Доналд Тръмп бе остро разкритикуван от лекарската общност, след като предложи хората с коронавирус да бъдат лекувани с инжектиране на дезинфектант в тялото, предаде Би Би Си. 

Тръмп предложи и телата на пациентите да бъдат подлагани на ултравиолетова светлина, но идеята беше отхвърлена от лекари.

Същевременно Уилям Брайън, и.д. шеф на дирекцията за наука и технологии в Министерството на вътрешната сигурност, представи проучване, според което ултравиолетовата или слънчевата светлина намалява предаването на вируса, а дезинфектантът го убива. Брайън отбеляза, че резултатите от изследването трябва да се приемат предпазливо, а от своя страна Тръмп предложи бъдещи действия в тази насока.

Американският президент се обърна към д-р Дебора Бъркс, координатор за коронавируса в Белия дом, и заяви: "Да предположим, че подложим тялото на силна – ултравиолетова или просто много мощна светлина". В отговор д-р Бъркс добави, че все още не е проверено дали това е ефикасно, но ще се тества. 

Тръмп обясни, че трябва да бъде вкарана светлината в тялото през кожата или по някакъв друг начин и добави, че това звучи интересно. 

"След това идва дезинфектантът, който действа за минута. И има ли начин ние да направим нещо като например инжекция", попита държавният глава. 

Според него САЩ са много "близо до ваксина" за коронавируса, но не са "близо до масовото тестване". Той подчерта, че в крайна сметка ще бъде направена ваксина.

Американският президент каза, че САЩ всеки ден учат "повече за врага", като визира коронавируса.

Коронавирусът умира бързо на слънце, въпреки че "фалшивите новини" по-рано отхвърлиха идеята, заяви президентът.

Вчера работната група за коронавируса представи в Белия дом новото проучване на Министерството на вътрешната сигурност, което показва, че вирусът умира по-бързо на слънчева светлина. 

Пулмологът д-р Вин Гупта каза пред NBC News: "Тази представа за инжектиране или поглъщане на всякакъв вид почистващ препарат в тялото е безотговорна и опасна".

Той подчерта, че това е често срещан метод, който хората използват, когато искат да умрат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

6

Човека

24.04 2020 в 16:25

Боже да плачеш ли , да се смееш ли..А защо не да потапят болните в чист спирт за един час?

12247

5

al-ien4

24.04 2020 в 15:52

А, който има страх от игли, може ли директно да яде сапун?

20699

4

Новак

24.04 2020 в 13:51

Тази случка много добре показва защо Западния свят изпадна в тази криза - позволи си управлението са бъде поето от идиоти и илитерати. В това отношение и ние може да се каже, че сме важна част от Западния свят - даваме нашия съществен принос с не по-малко тъпи индивиди в управлението.
Някой спомня ли си някаква ярка фигура на Запад след Тачър, Митеран и Кол? Та даже и след Рейгън в САЩ е тотална щета. Клинтън и Обама държаха някакво ниво, но Буш младши и особено този направо чупят тъпомера.
Не знам защо, но Запада започва страшно да заприличва на СССР от последните му години.

12078

3

edin slep

24.04 2020 в 13:35

И у нас има хора, които лекуват всичко с ракия. Една рускиня ми обясняваше, че при тях лекували всичко черен чай. Бай Тръмп мисли, че може да слага дезинфектант в кръвта на хората. Ами съгласен съм, но да започне тестовете със себе си. Ако може по-голяма доза - оцелее ли, да се прилага и на другите хора. Нали така са правели етичните лекари в миналото?

3810

2

Пенчо бре

24.04 2020 в 12:12

Д-р Тръмпи си знае работата. Смехът е най-добрата терапия.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

24.04 2020 в 11:58

След таз изцепка на Дончо...
Вчерашната пресконференция на нашичкио премиерин-слънце е на доста умен човек..
Бе друго си е да си в челните редици на простите..
Веч и на световно ниво..
 
X

Да помогнем на украинските деца!