Убиха Десантния Батюшка. Настоятелят на Патриарх Кирил в Ракетни войски е загинал в Украйна

OFFNews 06 ноември 2022 в 18:09 13789 8

Михаил Василев

Снимка Въздушно-десантни войски на Русия

Десантния Батюшка протойерей Михаил Василев

Настоятелят на патриаршеския двор в щаба на Ракетните войски със стратегическо предназначение на Руската федерация протойерей Михаил Василев е загинал на фронта в Украйна, съобщи заместник-ръководотилят на Московската патриаршия Зеленоградският епископ Сава.

„На фронта посрещна смъртта още един военен свещеник. Знаменитият в тези среди отец Михаил Василев. Царство му небесно, вечна памет“, написа Зеленоградският епископ в Телеграм. Свещеникът, когото наричат "Десантния Батюшка" е загинал при ракетен удар на ВСУ с HIMARS в Херсонска област в неделя сутринта. Намирал се е на 3 метра от епицентъра на попадението, където, според негови приятели, "вдъхвал кураж" на руските солдати да се сражават.

"Човек трябва да се откаже от себе си. Какво, страх те е, че ще попадне в теб железце ли? От какво да те е страх? Ако Бог е с нас, кой е против нас? Аз съм живото материално пособие. Нищо. На 9 горещи точки съм бил. Бог няма да ме предаде, свинята няма да ме изяде. Имал съм ситуации, върви обстрел и ми казват: Тука трябва да се пълзи! А аз казвам, това е безмислено. Релефът е такъв, че просто всичко се вижда. Хайде да станем и да вървим. Вика ми командирът на батальона, ти, Батюшка, глупак ли си? А аз му казвам: Хайде да направим така – на мен ще ми се развява расото, а ти върви редом до мен. И аз видях как те спряха да стрелят, само защото видяха, че върви свещеник."

Десантният Батюшка в телевизионно предаване на 30 септември 

Протойерей Михаил е випускник на философския факултет на Московския дъргжавен университет „Ломоносов“ и работеше в отдела на Московската патриаршия за връзка с въоръжените сили правоохранителните органи от 1998 година. Като военен свещеник е бил в различни горещи точки – Чечения, Косово, Сирия, Абхазия и Киргизия, пише „Комерсант“. В края на октомври Десантният Батюшка в ефира на свързаната с Московската патриаршия телевизия "Спас" на въпрос какво да правят майките, които не искат да пуснат децата си на война в Украйна, отговори: Да раждат повече деца!

Църквата в Русия стои твърдо зад държавната власт във войната и срещу независима Украйна. В неделя след богослужението в Балашиха руският патриарх Кирил обяви, че „опасностите на настоящето време заплашват Русия с погибел“. Кирил каза, че „Западът, стоящ зад разпалването сред народите на великата Рус на междуособични конфликти, желае да ослаби Русия, Украйна и Беларус“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2805

8

Едър Вредител

07.11 2022 в 07:25

Бахти палячото демагог,а за ГундяйкатА що не кажат отде има 6 милиарда,сигурно е пратил пергиша да продава безмитни цигари на фронтащ и Хаймърса не го е срам да уцели тоя благ ристьенин

710

7

Д-р Мазникуров

07.11 2022 в 07:11

Русофилските боклучета - Zомбитата лайноглавци, лаят като бесни кучета - малките майцепродавци...

2073

6

Johnny B Goode

06.11 2022 в 23:00

Еврото, абе ела тука и кажи 2-3 думи в защита на православието.
От кумова срама поне...

1000

5

Любчо Луков

06.11 2022 в 20:02

Аз съм изключително твърдо против Путин и Русия в тази зверска чудовищна непредизвикана престъпна агресия. Скоро далекобойните ракети и ПВО системата Хаймарс, която се дислоцира в Украйна, ще превият руската агресия. Преди месеци чрез посолството на САЩ писах на президента Байдън да предостави тези въоръжения на Украйна, но той беше нерешителен. Вече 40% от украинската енергийна инфрастуктура била разрушена...Относно взрива на моста- при скорост 36 км в час на камиона и на влака и дължина на втория 100м, те се разминават за 5 сек., при 200м дължина на влака-за 10 сек. Т.е. невъзможно е взривните материали да са били в камиона или във влака.Били са в моста- и под ж.п. линията и под шосето и са взривени с една радиокоманда от много близо. Следите водят към руските служби!

210

4

Merc

06.11 2022 в 19:38

А бе , Къде са дежурните матросовци на Мутрофанова- Ордераса , Евролунатика и плъхът от вГъзраждане - Барбадей ?
Сигурно си заформят другарска жалейка с преобладаващи напитки одеколон Тройной и лосион за баня. Мухахахаха !

345

3

Джендо Джедев

06.11 2022 в 18:57

Чудесно! Един православен талибан станал Груз 200... Ще си сипя!

2073

2

Johnny B Goode

06.11 2022 в 18:46

Еврото, м@мка им фашистка, стрелят по "православието"...

625

1

1215

06.11 2022 в 18:29

Те пък солдатите така се засилили да се сражават,та чак се разбягали като зайци.Дано до крак ви изтрепят.Изроди, грешка на природата.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки