Убит е командир на ''Ислямски джихад'', твърдят израелските отбранителни сили

OFFNews 18 май 2024 в 17:48 1090 0

Снимка GettyImages

Командир на палестинската терористична групировка "Ислямски джихад", за когото се твърди, че е ръководел логистиката на проиранската милиция в граничния град Рафа, е бил убит при израелски въздушен удар, съобщават израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ), цитирани от световните медии.

ЦАХАЛ съобщава, че нападението е било извършено източно от Рафа и че продължават операциите си в разположения в южната част на Ивицата Газа град, както и в централната и северната част на анклава с цел ликвидирането на "Хамас".

При въздушните удари израелските войски са унищожили и оръжейни складове и ракетни позиции на ислямистката групировка.

От дни се водят ожесточени боеве и в бежанския лагер в град Джабалия, в северната част на Ивицата Газа. Израелски войници са убили няколко бойци при сблъсъци през последното денонощие. Унищожени са били и няколко тунелни шахти и една ракетна позиция.

Близо до т. нар. Коридор "Незарим", преминаващ приблизително по средата от източната до западната част на Газа, израелските войници са се сблъскали с бойци, въоръжени с ръчни гранатомети. Според изявлението на ЦАХАЛ израелски дрон е ликвидирал врага.

Информацията не може да бъде проверена чрез независим източник. Коридорът "Незарим" е под контрола на израелските военни, отбелязва ДПА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови