Вътрешният министър на Израел се извини на САЩ заради обида на сина си към Байдън

18-годишното момче намекнало, че американският президент е болен от Алцхаймер

OFFNews 06 февруари 2024 в 15:22 1116 0

Итамар Бен Гвир

Снимка Getty Images

Итамар Бен Гвир

Министърът на вътрешната сигурност на Израел Итамар Бен Гвир се извини, след като синът му се подигра с американския президент Джо Байдън. 

18-годишният Шавуел Бен Гвир намекнал, че Байдън страда от болестта на Алцхаймер в социалната мрежа "Х", предаде Франс прес.

"Шавуел е мой син и аз го обичам, но снощи той направи сериозна грешка, която дълбоко не одобрявам. САЩ са нашият най-голям приятел и президентът Байдън е приятел на Израел. Няма място за обидни забележки", реагира баща му Итамар Бен Гвир с публикация в "Х".

Публикацията на сина му е от снощи. Шавуел Бен Гвир публикува снимка на 81-годишния Байдън, като я придружи с коментар, че е важно да се повиши обществената осведоменост за болестта на Алцхаймер, "която е най-честата причина за влошаване на когнитивните способности и деменция при възрастните хора".

По-късно той изтри публикацията си, но международният скандал вече бе предизвикан. Впоследствие и младото момче се извини на страницата си в социалната мрежа.

Неведнъж възрастта на Джо Байдън, който се стреми да бъде преизбран за втори мандат, е ставала обект на подигравки.

Итамар Бен Гвир е министър в правителството на израелския премиер Бенямин Нетаняху – едно от най-дясно ориентираните в историята на Израел. Самият Гвир, който е лидер на партията "Еврейска сила", редовно прави скандални и понякога подигравателни изказвания, отбелязва АФП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки