Великобритания включва Русия в разговорите за ваксина срещу COVID-19

OFFNews 27 май 2020 в 07:53 3792 0

Британският премиер Борис Джонсън покани руския президент Владимир Путин да участва в онлайн среща на най-високо равнище за разработването на ваксина за новия коронавирус, предаде ТАСС, позовавайки се на британското посолство в Москва.

На 4 юни ще се проведе онлайн форум, свързан с разработването на ваксина срещу COVID-19, като домакин ще бъде Обединеното кралство. 

Основната задача на срещата е да се мобилизират ресурси, с които Глобалният алианс за ваксини и имунизации да осигури ваксина, която да е достъпна в цял свят. 

Преди дни стана ясно, че руски лаборатории работят под пълна пара за ваксина срещу коронавируса, а някои клинични тестове с хора ще започнат още следващия месец. 

По последни данни на Университета "Джонс Хопкинс" броят на заболелите в целия свят достигна 5 589 932 души, а броят на починалите е 350 456. 

Към днешна дата в Русия са потвърдени общо 362 342 случаи на коронавирус, като 131 129 пациенти са се възстановили от болестта. Починалите от вируса са 3 807. По-рано руското правителство създаде онлайн гореща линия, за да информира обществеността за ситуацията с коронавируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови