Володимир Зеленски: Ако Путин не спре с ядрените заплахи, светът ще намери начин да го убие

OFFNews 22 юни 2023 в 19:50 6741 5

Снимка Скрийншот ВВС

Володимир Зеленски

Ако Владимир Путин продължи със заплахите си, светът ще намери начин да го убие, заявява в интервю за ВВС, откъс от което изтече в социалните мрежи, президентът на Украйна Володимир Зеленски

„Аз мисля, че той се страхува за живота си. Смятам, че ако той не спре да заплашва света, не само Украйна, но и целия свят, защото последствията биха били за целия свят, то светът ще намери начин как да го лиши от живот“, казва евфемистично украинският лидер пред британската медия. В оригинал Зеленски използва израза "життєдіяльність", което се превежда като жизнена дейност, жизнени функции.

„Смятам, че това е много опасно и затова той трябва много внимателно да прави тия съобщения. Считам за опасен кръгът от хора около него. Близкия му кръг, който повдига тази тема. Опасно е и това, че той изпрати съответното въоръжение на територията на Беларус.

Отговорът на Володимир Зеленски идва в контекста на въпрос за ядрения шантаж, който използва кремълският автократ. Според президента на Украйна използването на ядрено оръжие би означавало значително разрастване на конфликта, а в крайна сметка и смъртта на Путин. Именно тази перспектива за бъдещето не позволява на руския президент да натисне "червеното копче". "Не мисля, че е готов на това, понеже мисли за живота си. Много го обича, поне така си мисля", казва още Зеленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

7

alfakentavur

23.06 2023 в 07:56

Путин е пътник - като всеки диктатор, започнал война.

-1650

3

ob1

22.06 2023 в 21:38

Преписал? Да преписва означава да може да чете първо. Простотиите им идват от пасольството, орките могат само ctrl+c, ctrl+v

22548

2

dolivo

22.06 2023 в 20:53

Големи глупости написа коментатора отдолу.

Анализи с факти, разбираш ли.

Откъде преписа?

 
X

Да помогнем на украинските деца!