Володимир Зеленски: Искаме среща с Китай

OFFNews 23 февруари 2023 в 19:50 6443 7

Володимир Зеленски и Педро Санчес

Снимка Офис на президента на Украйна

Володимир Зеленски и Педро Санчес

Киев е изпратил на Пекин предложение за среща с китайската страна. Това заяви на брифинг след срещата си с министър-председателя на Испания Педро Санчес украинският президент Володимир Зеленски. Украинският лидер допълни, че Украйна е предала на Китай желанието си за среща по дипломатически канали, съобщи "Украинская правда".

„Ние бихме искали да се срещнем с Китай, това е в интерес на Урайна“, допълни Зеленски.

Президентът на Украйна обясни че знае за разработената от Пекин концепция за инициатива за глобална сигурност, но засега не се е запознал с този документ и не може да му „постави диагноза“. Той оцени положително факта, че Китайската народна република е започнала да говори за Украйна.

На 20 февруари Пекин публикува концепцията си за Инициатива за глобална сигурност, в която призова всички страни да работят съвместно за безопасността, с уважение към териториалната цялост на държавите и недопускане на вмешателства във делата на отделно взета страна.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтеберг коментира също в четвъртък, че пактът вижда признаци на това, че Китай разглежда възможността за доставка на въоръжение на Русия. "Ние не сме видели никакви дотсавки на смъртоносна помощ от Китай за Русия, но сме видали признаци на това, че те разглеждат и, може би, планират това", каза ръководителят на Североатлантическия пакт в интервю за Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

11

Джендо Джедев

24.02 2023 в 06:40

Оркер,

Събрали са се, да! Както се събраха в БРИКС. А бе, верно, с тоя БРИКС какво става? Нали щеше да громи ЕС... Разгроми ли го вече, кво се чува? :D

2073

7

Johnny B Goode

24.02 2023 в 02:14

Chapeau!
Уважаемата колежка отдолу гениално е описала ситуацията.

870

6

Constanza

24.02 2023 в 01:56

Да, да, добре е да разговарят, като едни бъдещи съседи...

2073

5

Johnny B Goode

23.02 2023 в 22:02

Ордерчо, а денацификация и демилитаризация няма ли да има? Или малко краднати територии са достатъчни за самолюбието на джуджето?
Колкото до Китай, един ден това което е останало от Рашата ще иска помощ от УСА за спаси Сибир от Китай.

А, и пак си забравил да си сложиш 10-те плюсчета.

12407

4

Bad Horse

23.02 2023 в 21:47

С такива съюзници, на Путя не му трябват врагове. Индия са про-западно ориентирани и приятели на САЩ. Купуват евтино руско оръжие и после им го връщат, защото за ник'къв уй не става. Бразилия - приятел на САЩ. Африка... на кой му пука? Стабилните държави там са малко и ако спре западната помощ, ще изпаднат в глад и граждански войни. Иран - аятолласите мразят неверниците. Продават им боклучави дронове, които за нищо не стават, но струват теглото си в злато. Същото важи за останалите "съюзници". Лукашенко още мрази Путин че го измести от амбииците му да стане цар на обединена държава Беларус-Русия. На Северна Корея вожда е луд за връзване. Един месец казва едно, друг месец обратното. Китай не приема териториални промени от границите от 1991, така че Путин ще се прибере обратно с подвита опашка.

-1650

3

ob1

23.02 2023 в 21:46

Мечтите на орка, ордерче... Ще ти кажа какво ще правите - като на приятелите ти блядове им писне да ядат камъни ще бесят путкин. След това може и мир да има.
М/у другото ще ти се кара другарката мутрафонова - писал си за НОВИ територии, а според джуджака ти са исторически.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews