ВСУ: Отблъснахме руските сили от село Благодатне в източен Донецк. Вагнер: Превзехме го

OFFNews 29 януари 2023 в 09:40 10299 8

Снимка Getty Images

Въоръжените сили на Украйна обявиха, че са отблъснали нападение в района на Благодатне в източната част на Донецка област, а руската частна военна компания "Вагнер" твърди, че е установила контрол над селото, предаде Ройтерс.

"Подразделенията на силите за отбрана на Украйна отблъснаха нападенията на окупаторите в района на Благодатне в Донецка област", заявиха от генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в своята ежедневна сутрешна сводка. ВСУ твърдят, че са отблъснали руските атаки в районите на 13 други населени места в Донецка област.

На свой ред частната военна компания "Вагнер", определена от САЩ като транснационална престъпна организация, снощи заяви в Telegram, че нейни подразделения са установили контрол над Благодатне.

Агенция Ройтерс подчертава, че не е успяла да потвърди информацията от двете страни от независими източници. С ожесточаването на сраженията в Донецка област точното положение на фронтовата линия не е ясно, особено в района на град Бахмут, където през последните седмици се водят едни от най-тежките боеве от началото на войната.

Украйна заяви, че руската офанзива около Бахмут не е достигнала своята кулминация, но ситуацията по фронтовата линия там е все по-трудна. Управителят на Донецка област Павло Кириленко заяви в свое съобщение в "Телеграм", че четирима цивилни са били убити, един от които в Бахмут, а 17 са пострадали при руските атаки в региона вчера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

910

8

бай Падежко

30.01 2023 в 07:52

Рашистите не знам колко са разчиствали нацисти (като знарм, че са били ортаци) из Европа, но са си запазили и охранили кремълския нацизъм.

22548

6

dolivo

29.01 2023 в 11:32

Погледнали руските апаратчици в бездната, бездната погледнала в тях... и се свила в ъгъла да плаче

Няма по-голяма морална мелачка от руския апарат. Надминават себе си всеки 10 години.

2099

4

Mateevk

29.01 2023 в 10:51

То си има една карта, която без пристрастия показва кой докъде е стигнал. А нацистите са в Кремъл, нали? Въпроснато село по-скоро е превзето, ако не изцяло, то поне в по-голямата си част, но така село по село не знам още колко народ ще си отиде заради кефа на Путин. В това е проблемът, а не чия пропаганда е по-силна. Все пак нека тук признаем, че Русия е ненадмината в лъжите. Украинците могат само да се учат от нея.

615

2

швейк

29.01 2023 в 10:35

наричат се рашисти и не са се показали като достоверен източник на информация
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки