Захарова оправда обстрела на порт Одеса с унищожаването на украински катер

OFFNews 24 юли 2022 в 14:23 3824 5

Маша

Снимка Getty Images

Мария Захарова.

Говорителят на руското МВнР Мария Захарова заяви днес, че при руския ракетен удар в събота по пристанището на Одеса, което е ключово за износа на украинско зърно, е бил унищожен обект на военната инфраструктура.

„Ракетите „Калибър“ унищожиха с високоточен удар обект на военната инфраструктура в пристанището на Одеса“, написа тя в профила си в Telegram в отговор на изявлението на украинския президент Володимир Зеленски, че ударите са унищожили възможността за диалог или споразумение с Москва.

Според нея е бил унищожен украински „военен катер”. Тя не даде подробности и не предостави доказателства за това твърдение.

Украйна обвини руския президент Владимир Путин, че атакувайки вчера Одеса, все едно се е „изплюл в лицето” на ООН и Турция, с чието посредничество бе подписано споразумението за подновяване на блокирания от войната износ на зърно от украинските пристанища, и е поставил под съмнение възможността за спазването му.

Турският министър на отбраната Хулуси Акар обаче заяви вчера, че руски представители са отрекли пред турската страна да имат общо с атаката.

Според говорител на украинските военновъздушни сили две ракети са ударили територията на пристанището на Одеса, а две са били свалени от украинската противовъздушна отбрана. Украйна вчера съобщи също, че при удара е пострадала помпена станция, а складовете със зърно не са били засегнати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

24.07 2022 в 19:57

Merc, айде стига с тези определения, русия било определение за тъпота мозъчна. Работя с доста руснаци (и украинци) и са всичко друго но не тъпи - тези които не пият поне

2073

4

Johnny B Goode

24.07 2022 в 18:24

Пияната Маша се е объркала нещо.
Вчера официалният коментар на Русия беше, че няма никакъв удар по Одеса.

210

3

Merc

24.07 2022 в 17:14

"работают по координатам, полученным из центра". Включать мозг приказа не было.

900

2

Porr

24.07 2022 в 16:46

Е как така не твърдят, че украинците сами са се стреляли? На уникално простите орки и опорните им точки са прости.

210

1

Merc

24.07 2022 в 16:09

Смотрю и понимаю, что руССкий - это не нация, это уровень умственного развития.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша