Зеленски иска международно разследване за катастрофата на руския самолет

Президентът на Украйна отмени пътуванията си и събитията за днешния си рожден ден

OFFNews 25 януари 2024 в 07:10 1668 2

Володимир Зеленски

Снимка Укринформ

Украйна настоява за международно разследване на катастрофата на руския самолет Ил-76 в Белгородска област, заяви президентът Володимир Зеленски. 

"Ясно е, че руснаците си играят с живота на украинските военнопленници, чувствата на техните любими хора и емоциите на обществеността", каза още президентът на Украйна.

Новинарският канал "РБК-Украйна" информира, че Зеленски е отменил пътуване в страната и събития по повод днешния си 46-и рожден ден, за да може лично да проследи изясняването на причините за катастрофата. 

Вчера Русия обвини Украйна, че е свалила самолета с 65 украински военнопленници на борда, 6 души екипаж и 3 човека придружаващ военнопленниците персонал. Няма оцелели в катастрофата, написа в "Телеграм" Вячеслав Гладков, губернатор на Белгородска област. Москва обяви, че е подготвяла украинците за размяна с руски военнослужещи в плен на Киев.

"Длъжни сме да установим всички факти в инцидента със самолета колкото се може по-добре, като се има предвид, че катастрофата е на руска територия", допълни президентът на Украйна. 

"Целта е ясна - те искат да отслабят международната помощ за нашата страна. Но това няма да проработи!", написа в приложението "Телеграм" в първите часове на днешния ден командващият украинските военновъздушни сили генерал-лейтенант Микола Олешчук, който коментира, че Русия иска да злепостави Украйна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

25.01 2024 в 09:40

Спиртник,

Не ти се четат драсканиците, дай пак! ;)

345

1

Джендо Джедев

25.01 2024 в 08:40

Рашагите се опитват да пробутат на света поредната си съшита с бели конци шмекерия. Но друг освен полезните идиоти като разни либералкомсомолци няма да им се върже. :)
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша