Зеленски: Над 400 военни престъпления са извършени в Херсонска област

OFFNews 14 ноември 2022 в 07:58 2075 4

Архив

Снимка БТА/AP

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че следователите са разкрили над 400 руски военни престъпления и са намерили тела на военнослужещи и цивилни в освободените от руската окупация райони на Херсонска област, предава БТА.

Президентът добави, че продължават арестите на руски войници и наемници.

Зеленски заяви, че сраженията в Донецката област в Източна Украйна са толкова интензивни, колкото и през последните дни, като руските атаки не са спирали.

"Украинската отбрана е на най-високо равнище и няма да ги пропусне", обеща той.

"Всички ние усещаме, че победата ни наближава. Винаги има хора, които се борят и работят за нашата победа", подчерта президентът във вечерното си видеообръщение.

Миналата седмица украинската армия отбеляза голям успех: След успешни контраатаки руснаците в южната област Херсон се изтеглиха от едноименната регионална столица и други градове на десния или западния бряг на голямата река Днепър. Украинското военно командване в южната част на страната съобщава, че силите на Киев наскоро са си върнали общо 179 населени места. През последните няколко дни е освободен район с площ около 4500 кв. км на северозапад от р. Днепър, пише украинската агенция УНИАН.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи за малък успех в източноукраинската Донецка област. Руските войници са превзели село Майорск, съобщи говорителят на министерството Игор Конашенков. Засега няма потвърждение от украинска страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5426

3

Бай Пешо от Перни 6

14.11 2022 в 14:02

Дада, те затова обявиха филтрация, забраниха на хората да се движат и изгониха журналята, дори любимците им от CNN след като заснеха нацистките поздрави на тълпата и вързаните хора. Престъпленията както и в Буча така и тук се извършват единствено от нацистите.

345

2

Джендо Джедев

14.11 2022 в 08:57

Нормално, от тия нецивилизовани блатни варвари какво друго да се очаква?

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша