Зеленски обеща да осигури на защитниците на Соледар и Бахмут всичко, което им трябва

OFFNews 12 януари 2023 в 19:26 3949 10

Снимка Офис на президента на Украйна

Володимир Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обеща на военните в Бахмут и Соледар всички необходими бойни средства "бързо и без прекъсвания". "Подразделенията бързо и без прекъсване ще бъдат обезпечени с боеприпаси и всичко необходимо", написа Зеленски в официалния си канал в Телеграм.

В четвъртък Володимир Зеленски проведе поредното заседание на Щаба на върховния главнокомандващ, на която беше обсъдена ситуацията в Бахмут и Соледар, съобщи по-късно пресслужбата на украинския лидер.

"Бяха изслушани рапорти за актуалната обстановка на основните направления на фронта и възможните действия на врага. Отделно от това участниците разгледаха ситуацията в най-горещите точки - в Бахмут и Соледар. Акцентираха върху важността на оперативното и непрекъснато задоволяване на нуждите на подразделенията, които отбраняват това направление, с всички нужни средства и боеприпаси", заявиха от офиса на президента.

Освен това членовете на щаба са разгледали въпросите, свързани с укрепването на отбранителните сили с помощта натехника и въоръжение, които постъпват от партньорите.

По данни от президентската канцелария в заседанието при Зеленски са участвали военният министър Олексий Резников, главнокомандващият ВСУ Валерий Залужний, шефът на военното разузнаването Кирило Буданов, ръководителят на външното разузнаване Олександър Литвиненко, командващият сухопътните войски на ВСУ Олександър Сирский и командващите войските по оперативните направления, както и секретарят на съвета за национална сигурност Олексий Данилов и ръководителят на офиса на президента Андрий Ермак.

Към работата на щаба са се присъединили министрите на вътрешните работи, външните работи, финансите, вицепремиерът и временнят шеф на контраразузнаването.

Според доклада на представителя на ВСУ, в Соледар силите на Руската федерация не успяват да пробият отбраната на украинската армия и да влязат в нейния тил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

10

Джендо Джедев

12.01 2023 в 23:02

Винкел,

То така разправяха и за солните мини... :D

А ТикТок боеца имаше снимки как прави метани на някаква бензиностанция в "освободен" град в Украйна. После се оказа, че такава бензиностанция в Украйна няма. Та си преценвай, с двата неврона - толкова. :D

-5840

9

Не знам, всеки сам си преценя какви са :)))



https://t.me/warhistoryalconafter/80042

345

8

Джендо Джедев

12.01 2023 в 22:29

Винкел,

Ама снимките да не са като ония от "освободените" солни мини? Дето се оказа, че не са точно там, където орките казваха... :D

-5840

7

Соледар го няма вече, тоя още не е изтрезнял. Журналистите днес свободно се разхождат и снимат от центъра на освободения Соледар, тоя още е неадекватен.

805

6

Fear

12.01 2023 в 21:51

Абе рашистките подлоги, Соледар на връщане от Лисабон или от Берлин го превзехте, че нещо ми се губи момента?
Все пак, тая тридневна специална операция много бързо мина и замина, та не можах да проследя всички събития по завладяването на цяла Украйна, а и на Европа.
Другата седмица ли "Москва" ще акостира във Вашингтон?
:D :D :D

-795

5

Дедо МразИ

12.01 2023 в 21:25

като еуфорията отмине да праща ковчези

-795

4

Дедо МразИ

12.01 2023 в 21:24

нЕлото не прощава на зеленото човече

22548

3

dolivo

12.01 2023 в 21:08

тролчетата взеха да съжаляват за жертвите на ВСУ, полека лека промяна, емпатия

А досега повръщаха и злорадстваха колко загинали, как жени и деца също се биели

Браво, разкош

 
X

Да помогнем на украинските деца!