Зеленски ще публикува книга с военните си речи

Подкрепата за Украйна не е тенденция, меме или онлайн предизвикателство, заяви украинският президент

OFFNews 18 октомври 2022 в 14:15 1347 2

Володимир Зеленски

Снимка Getty Images

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски ще публикува книга с речите си. Тя ще се нарича "Послание от Украйна" и ще включва предговор от редактора на Economist за Русия и Източна Европа Аркадий Островски, съобщи 1News.

Издател е Crown - подразделение на Penguin Random House. Приходите от книжното издание ще отидат за United24 - инициативата, която Зеленски стартира, за да координира благотворителните дарения за Украйна. Президентът обясни, че е избрал 16 свои речи, които се надява да помогнат на читателите да разберат украинците и техните стремежи, принципи и ценности.

"Подкрепата за Украйна не е тенденция, меме или онлайн предизвикателство. Тя не е сила, която бързо да се разпространи по цялата планета и след това също толкова бързо да изчезне. Ако искате да разберете кои сме ние, откъде сме, какво искаме и накъде отиваме, трябва да научите повече за това кои сме ние. Тази книга ще ви помогне да направите точно това", заяви Володимир Зеленски в изявление, публикувано от Crown.

Въведението ще бъде написано лично от самия украински президент. Очаква се изданието да излезе на книжния пазар на 6 декември.

Бившият актьор и комик беше избран за президент на Украйна през 2019 г. След нахлуването на Русия в страната на 24 февруари той се превърна във военен лидер, като дори е сравняван с Уинстън Чърчил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови