Зеленски: Украйна никога няма да се предаде, връщам се от САЩ със страхотни новини

Ще останем с вас, колкото е необходимо, увери президентът Джо Байдън

OFFNews 22 декември 2022 в 07:47 9336 11

Зеленски и Байдън

Снимка Фейсбук на Зеленски

Президентът Володимир Зеленски се срещна с Джо Байдън

Връщам се в Украйна със страхотни новини за укрепване на отбранителната способност на страната. Президентът Джо Байдън обяви нов пакет за помощ за Украйна от около 2 милиарда долара и най-мощният елемент от този пакет е Комплексът Patriot – нещо, което значително ще укрепи нашата противовъздушна отбрана. Това е важна стъпка в създаването на ефективен въздушен щит за Украйна. 

Това заяви президентът Володимир Зеленски след срещата си с американския президент Джо Байдън. 

Той подчерта, че много важна част от разговора е била координацията на по-нататъшните стратегически стъпки. По думите му е обсъдено възстановяването на разрушената инфраструктура на Украйна, преди всичко енергийна, както и по-нататъшни санкции и правен натиск върху Русия.

През 300-те дни на тази война ние започнахме нов етап в нашите отношения между Украйна и САЩ, достигнахме нивото на истински съюз, който е 100% изпълнен с истинско съдържание, подчерта Зеленски.

Той благодари на американския народ и на Байдън за подкрепата и разбирането към Украйна. Зеленски също така изрази надежда, че Конгресът на САЩ ще приеме пакет от финансова подкрепа за Украйна в размер на почти 45 милиарда долара.

Всеки долар от такава инвестиция от страна на Съединените щати в защита на свободата ще означава реално и осезаемо увеличение на глобалната сигурност", каза украинският президент. 

Президентът Володимир Зеленски напусна Украйна за първи път по време на войната за посещението си във Вашингтон. Той говори пред Конгреса на САЩ. 

Противно на всички очаквания и сценарии за гибел и мрак, Украйна не падна. Украйна е жива и се бори. Тази война не е само в името на живота, свободата и сигурността на украинците или всяка друга нация, която Русия се опитва да завладее. Тази борба ще определи в какъв свят ще живеят нашите деца и внуци. А след това и техните деца и внуци. Ще определи дали ще бъде демокрация на украинци и за американци. За всички, каза Зеленски. 

Украинският президент заяви още, че страната му никога няма да се предаде в борбата си срещу Русия. 

Знаем, че Путин няма да спре тази брутална война. Украинците ще продължат да се борят толкова, колкото е нужно, заяви президентът Джо Байдън.

Американският президент каза, че не се притеснява за международната подкрепа за Украйна и че никога не е виждал НАТО и ЕС по-обединени. „Не виждам признаци за промяна. Всички знаем какъв е залогът тук“, каза Байдън.

Ще останем с вас, колкото е необходимо. Американците - „и демократи, и републиканци - разбират защо е необходимо да се спре Русия. Американският народ знае, че ако стоим настрана пред такива очевидни атаки срещу свободата и демокрацията, срещу суверенитета и териториалната цялост, светът със сигурност ще се сблъска с по-лоши последствия, каза още Байдън, цитиран от Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

606

11

order

22.12 2022 в 18:49

А въпроса е дали зеленчука е обещал и ще отстоява нареждането на байизкукуригал да се бият до последния украинец и дали последния ще е той, щото има опасения да щипне по бункерите в съседни или по далечни държави!!!!

2550

9

alfakentavur

22.12 2022 в 12:31

Защото газта, която рашистките подлоги отделяте от 24 февруари насам е некачествена. Като всичко рашистко.

2550

7

alfakentavur

22.12 2022 в 12:07

Рашистка подлого. "Киев за три дни" стана на 15% от Украйна за 10 месеца и продължават да намаляват.
Ето това е контраофанзива.
Продължавай да ибрикчийстваш на орките :)

-2275

6

IvanGrozn

22.12 2022 в 12:07

И със зрънчо ви правят на пух и прах, скапан руски боклук! МРЪСНА ГАДНА РЪСКА СГАН!

-1395

4

AlexT

22.12 2022 в 11:07

2. ... Иска в половин Европа да има посадени от НЕГО палячовци , като ТОШО, Хонекер, поляка Гомулка , май беше, унгареца –кадар , копейкинци, радевци , някоя мутра, учителки по руски , съветски олигарси с имоти тук ,
и ЕДНА ПАРТИЯ над всички и всичко !? .. Ами, няма да стане :)…. Европа и САЩ си имат урока с хитлер и е добре научен и запомнен ..Номерата на сталин , хитлер, ким, кастро , и сие , вече няма да “вървят” в СЪВРЕМЕННА Европа , въпреки желанията на Империята на ЗЛОТО ! :)

-1395

3

AlexT

22.12 2022 в 11:05

Добре е нашите политици, поне тези, които се мислят за Евроатлантици, да попрочетат РЕЧТА на Зеленски пред Конгреса на САЩ ! Става дума за Демокрация, Свобода , Самоопределяне на страните и техния СУВЕРЕНИНТЕТ и т.н. .. И ми “мирише” на знаменитата реч на Чърчил , за “желязната завеса” , спусната над половин Европа !
БРАВО, ПОЗДРАВИ на Зеленски, за което ! Такива речи скоро не бяхме чували, камо ли в “разумния”, диалогичния, компромисния , празнодумния български Парламент :)
Путин друго и не прави .Иска власт , иска да е император , поне, на половин Европа , иска всички посетили масква да му падат на колене , като пред цар всерусиийски и прочие мечти на едно джудже в кремъл ..:) Иска Източна Европа да е пълна САМО с крепостни селяни, чийто поглед , вяра и действия , да са насочени само към масква и нейнта воля иинтереси !? Иска в половин Европша да има посадени от НЕГО палячовци , като ТОШО, Хонекер, поляка Гомулка , май беше, унгареца –кадар , копейкинци, радевци , няко

1373

2

Johnny B Goode

22.12 2022 в 09:53

Веждичката, татуира ли си "самоцитата" на задника отзад напред? Ако да, вземи едно огледало и си го прочети. Ако не, отивай да го татуираш.