Зеленски забрани вноса на книги от Русия

OFFNews 23 юни 2023 в 08:22 1157 3

Володимир Зеленски

Снимка Архив

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски подписа днес закон за забрана на внос на книги от Русия, което е поредният ход за намаляване на културните връзки между двете страни, предаде Ройтерс.

"Вярвам, че законът е правилно решение", написа Зеленски в публикация в Телеграм, в която съобщи, че се забранява и вносът на книги, печатани в Беларус и в окупираните украински територии.

Законът, приет в парламента преди година, изисква специално разрешение да се внасят книги на руски език от трети страни.

Канцеларията на Зеленски написа в Туитър, че законът ще "повиши защитата на украинското културно и информационно пространство от руската пропаганда против Украйна".

Украйна извършва т.нар. процес по дерусификация, за който казва, че е необходим, за да се възстанови от вековете политика, която според нея е разрушавала украинската идентичност.

"Приемането на законопроекта ще защити сектора на издаване и разпространение на книги в Украйна от разрушителното влияние на руския свят", написа министърът на културата Олександър Ткаченко в "Телеграм".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

23.06 2023 в 10:59

На война, като на война. Абсурд е ръководството на УкраИна да не отреже пътищата на тъпоглавата пропаганда на кремльовските курешки, остава им сами себе си да зомбират!

12407

2

Bad Horse

23.06 2023 в 10:47

Оня ден Песков се изказал че демилитаризацията на Украйна била изпълнена, защото били унищожили украинската армия. Армията, която сега се бие срещу Русия, била новосъздадена от НАТО-вците.

Дафък?

345

1

Джендо Джедев

23.06 2023 в 08:38

Още една от целите на Путик е изпълнена: да сближи двата народа. Молодец! :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!