Жена във Франция е осъдена заради подигравка със смъртта на израелско бебе

OFFNews 06 декември 2023 в 19:31 2364 0

Снимка pixabay

Парижки съд наложи десетмесечна условна присъда на 37-годишна жена, призната за виновна в "оправдаване на тероризма" след публикуването от нейна страна на видеоклип, в който иронизира информация за смъртта на израелско бебе при извършеното на 7 октомври нападение на "Хамас" в Израел, предаде Франс прес.

"Очевидно е, че ще обжалваме", заяви адвокатката на обвиняемата Илясин Маалауи. 

Във видеоклипа жената коментира съобщението на израелски спасител, че по време на кървавото нападение, извършено на 7 октомври от членове на "Хамас", израелско бебе е било поставено във фурна. Информацията не беше потвърдена от израелските власти, предаде БТА. 

"Всеки път, когато се сблъскам с история за бебе, което е било поставено във фурна, се чудя дали са сложили сол, черен пипер, мащерка? И ако са го запекли, с какво?", казва жената във видеото. Тя е с около 9000 последователи в социалната мрежа.

По време на съдебния процес тя призна, че се е изразила с "малко ирония" и е проявила липса на такт. Жената обяснява също, че не вярва, че едно бебе може да е било поставено във фурна и че е искала само да разкритикува информация, която определя като "пропаганда" и "медийна манипулация".

Жената трябва да посещава курс, на който да усвои "ценностите на Републиката". Освен това тя ще трябва да плати по 1000 евро обезщетение и по 500 евро съдебни разноски на всяка от шестте асоциации за борба с расизма и антисемитизма, които са предявили гражданския иск срещу нея.

По време на заседанието адвокатите на тези асоциации осъдиха "отвратителните думи", "недобросъвестността" и "лекомислието" на подсъдимата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки