Жителите на Якутия не могли да участват в онлайн гласуване за включване към интернет, заради липсата на интернет

Красимир Крумов 06 ноември 2022 в 19:13 3381 3

Северен полярен кръг

Снимка Я плакал

"Планът за всеки ден, за всяка година, за всяка петилетка - предстрочно", гласи пропагандна арт инсталация зад Северния полярен кръг

Жителите на Якутия на някои отдалечени селища на Якутия не са могли да участват в онлайн гласуването на Министерството на цифровизацията на Руската федерация за приоритетно включване към интернет през 2023 година, съобщи телевизионният канал РБК. Причината да не могат да се включат в гласуването е липсата на интернет връзка. За парадокса съобщила на заседание на държавното събрание на Якутия Ил Тумен Елена Голомарева.

„Хората от малките населени места пишат, че това е някакво издевателство. Как да гласуваме „за“ интернет без интернет, нали за да гласуваме онлайн, трябва да имаме интернет“, предала възмущението на избирателите депутатката.

Голомарева дала за пример селището Нижнеянск, което се намира в Уст-Янския улус (окръг) зад Северния полярен кръг. По данни от 2021 година там живеят 218 души, които не могат да се включат в проекта. Алтернатива на онлайн гласуването е гласуване в пощата, но в този случай е то е недостъпно, защото в населеното място няма поща.

Гласуването по избора на малки населени места с население между 100 и 500 жители за приоритетно свързване към интернет през 2023 година започна на 27 октомври и ще продължи до 12 ноември. В Якутия по проекта успели да гласуват до този момент едва 7192 души. След края на гласуването и определяне на победителите, 4G интернет ще получат жителите на 1800 населени места в Русия. По данни на вицепремиера на Руската федерация Дмитрий Чернишенко, 85 процента от домакинствата в Русия имат възможност да се включат към широколентов достъп в интернет. Няма данни каква част от тях е реализирала подобна възможност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

06.11 2022 в 19:43

Обаче радетелите за нов световен ред нямат интернет по селата... Пффффхахахахахахаха! Могучая!

345

2

Джендо Джедев

06.11 2022 в 19:42

Особености на националното гласуване... Русский мир!

210

1

Merc

06.11 2022 в 19:41

Параграф 22 ....
Тъжно смешно.... Или обратното....
С две думи . руZZкий мир ...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews