Какви ще бъдат авиационните специалисти на бъдещето?

На 15 юни, в рамките на изложение INTER DRONE EXPO, отговорите дават лекторите в специализираната конференция на BULATSA

OFFNews 12 юни 2023 в 15:07 942 0

Снимка Pixabay

Какви ще бъдат изискванията, подготовката и очакванията на компаниите към авиационните специалисти на бъдещето? Защо обучението е един от първите и най-важни фактори за професионална реализация? Защо ключът към цялостната подготовка се крие именно в качественото образование? Това са само част от въпросите, на които професионалисти от български и чуждестранни компании и висши училища ще дадат на участието си в конференцията „Авиационните специалисти на бъдещето“. Събитието ще се проведе на 15 юни и се организира съвместно от BULATSA (ДП „Ръководство на въздушното движение") и Интер Експо Център в рамките на изложение INTER DRONE EXPO.

„Конференцията е сред ключовите събития в INTER DRONE EXPO, което ще превърне от 15 до 17 юни Интер Експо Център в технологичен хъб“, споделят организаторите на изложението. INTER DRON EXPO отново се провежда под патронажа на президента Румен Радев.

Подготовката и очакванията

Първата част от събитието ще насочи вниманието към очакванията на авиационните компании и индустриите. Форматът стартира с презентации на Луфтханза Техник София, Латекоер България и Honeywell България. Те ще насочат вниманието към очакванията и личните характеристики на авиационните специалисти. А експертите от асоциация „Обединено Дрон общество“ ще представят нуждите от обучение на представителите на безпилотните летателни системи.

Образованието – ключовият елемент

Качественото образование е ключово за цялостната подготовка и професионалното развитие на избралите да се реализират в сферата на авиацията. С повече информацията по темата се включват представители от Технически университет – София и Пловдив, Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“, Институт по въздушен транспорт и Частен транспортен колеж. В заключителната - последна част, специалистите от ДП РВД ще разкрият, какви са отговорностите на обучителите в създаването на авиационни специалисти.

Конференцията ще завърши с дискусия на всички участници относно възможностите за сближаване на очакванията на индустрията и подготовката на авиационни специалисти, както и какво би могло да се подобри, за да гледат всички заедно в една обща посока.

Всички желаещи да се включат в INTER DRONE EXPO 2023 и в конференция „Авиационните специалисти на бъдещето“ могат да закупят своите билети онлайн на interdroneexpo.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews