72 часа арест за шофьора, причинил катастрофата с Милен Цветков. Прокуратурата иска постоянно задържане

OFFNews 20 април 2020 в 15:48 10578 0

Снимка БГНЕС

Софийска градска прокуратура ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 22-годишния шофьор, причинил катастрофата с Милен Цветков.

22-годишният Кристиан Николов е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, от което е установено, че е шофирал под въздействие на канабис и амфетамин. 

Той е задържан с постановление на дежурен прокурор при Софийска градска прокуратура за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане пред Софийски градски съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Кристиан Николов е обвинен, че е предизвикал катастрофа след употреба на наркотични вещества и е причинил смъртта на Милен Цветков.

Около 18 ч. в неделя Audi Q7, управлявано от Николов, е предизвикало катастрофата в района на кръстовище на бул. „Черни връх“ с намиращия се пред него Subaru Forester, спрял на червен сигнал на светофарната уредба.

От справка на отдел „Пътна полиция“ - СДВР е установено, че обвиняемият Николов е правоспособен шофьор, като спрямо него има издадено наказателно постановление за регистрирано предишно нарушение на Закона за движението на пътищата.

Управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик Д.Н., майка на обвиняемия.

На Икономическа полиция е възложено да изясни произхода на средствата за закупуването на Audi Q7.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!