Делото Семерджиев на финалната права, чака се ключов свидетел

OFFNews 06 март 2024 в 07:20 1721 2

Георги Семерджиев

Снимка БГНЕС/архив

Поредно заседание на делото срещу обвиняемия за фаталната катастрофа на булевард „Черни връх“ – Георги Семерджиев, ще се състои днес. 

Процесът е на финалната права и на втора инстанция. Пред Апелативния съд трябва да се яви момичето, за което обвиняемият твърди, че е шофирало джипа му. Тя обаче е неоткриваема за властите у нас и се издирва. Ако и днес не се яви в съда, тя ще бъде премахната от списъка със свидетели, съобщи бТВ. 

На последното заседание беше изслушана Велина Аршинкова, която също е била в колата, но на задната седалка. По нейните думи джипът не е бил шофиран от Семерджиев, а от друга жена. 

Защитата на семействата на жертвите обаче поискаха показанията на Аршинкова да бъдат считани за лъжесвидетелстване, защото според една от експертизите човек на задната седалка в автомобила няма как да е оцелял при удара. 

През април м.г. Софийският градски съд постанови 20 г. затвор при първоначално строг режим за Семерджиев, като в момента той обжалва присъдата. Подсъдим е за фаталната катастрофа с две жертви на булевард "Черни връх" от 5 юли 2022 г., когато мина на червено със 166 км/ч и уби Хариет Стефанович и Христина Дилева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

06.03 2024 в 11:03

Никоя не е толкова луда, че да лежи 20 години в затвора заради този разбойник.
А другата дано го отнесе за лъжесвиделстване.

1067

1

StinkingSonOf

06.03 2024 в 10:10

Споко, накрая ще се окаже, че клошар е шофирал колата
 
X

Да помогнем на украинските деца!