Делото срещу Марешки отива в спецпрокуратурата

OFFNews 16 ноември 2017 в 18:20 10877 0

Делото срещу лидера на "Воля" Веселин Марешки отива в спецпрокуратурата. В хода на разследването срещу него са събрани доказателства за престъпление, обяви градският прокурор на София Емилия Русинова в отговор на въпрос на Емил Димитров на заседание на комисията за контрабандата. 

Разследването срещу Марешки е за изнудване на собственици на малки аптеки. 

Според разследването от есента на 2012 година до края на 2015 година във Варна, Добрич, Видин, Плевен и София Веселин Марешки е заплашвал 7 собственици на аптеки и ги принудил да му продадат част или целия си бизнес. 

Схемата беше разкрита покрай друго разследване срещу Веселин Марешки - прокурори във Варна попаднали на данни, че през 2012 година той взима решение да наложи монопол в аптекарския бизнес. Реализацията започва година и нещо по-късно, когато негов близък по партийна линия оглавява Изпълнителната агенция по лекарствата и назначава подходящите служители, които, започват целенасочени проверки срещу апетитни аптеки и цели аптечни вериги.

Марешки отрече обвиненията и обяви, че в разследването пръст имат негови конкуренти.

"Предстои в много кратки срокове делото да бъде изпратено там, за да може компетентната прокуратура да повдигне обвинение за престъпленията, за които сме събрали доказателство. След това делото да бъде внесено в Специализирания съд", заяви Русинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша