Доживотен затвор за Орлин Владимиров и баща му, убили и изхвърлили в куфар Евгения

OFFNews 20 октомври 2023 в 20:40 8492 0

Орлин Владимиров

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Орлин Владимиров

Софийският градски съд постанови доживотен затвор за Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров. Петчленният състав се съвещава три часа, докато реши какво да бъде наказанието за двамата.

Двамата са обвинени за убийството на Евгения Чорбанова, съпруга на Орлин. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана на горна инстанция.

С решението съдът уважи искането на прокуратурата за доживотен затвор

Според съдебния състав убийството е извършено умишлено и по особено мъчителен за жертвата начин.

Орлин трябва да плати по 300 хиляди на семейството, толкова трябва и Пламен. Те трябва да платят и солидарно 500 хиляди лева на Мартин Владимиров - син на Евгения. Общото обезщетение е в размер на 2 милиона и 300 хиляди лева за близките на Евгения и за детето Мартин.

Близките на Евгения посрещнаха решението с аплодисменти.

Тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин. На предходното заседание по делото Орлин даде за първи път обяснения пред съда. Мъжът разказа, че Евгения го е нападнала, той я е блъснал, след което тя е паднала и се е ударила, после е спряла да диша.

"Никога не съм искал нищо от това да се случи", каза в последната си дума пред съда Орлин Владимиров. Неговият баща помоли да бъде оправдан.

Според Камен Михалков, адвокат на Орлин, по тялото на Евгения и по това на клиента му не е имало следи от съпротива и от борба. По думите му от обвинението излиза, че Пламен Владимиров е опитен убиец, а Орлин Владимиров е с ограничен интелект, което не е така видно от характеристичните данни.

Според него по време на делото не са били събирани доказателства, а са се създавали. Адвокатите на подсъдимите посочват, че няма доказателства, че Орлин е искал помощ от баща си. Защитата поиска оправдателна присъда за Пламен Владимиров, защото няма доказателства за вината му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews