Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Обвиненият за грозното и вулгарно изявление отговаря: Писал съм и по-остри постове - глас в пустиня

Проблем с редовите прокурори нямам. Проблемът ми е с ръководството на прокуратурата, и то най-висшето, казва адвокат Стефан Левашки

OFFNews 03 януари 2022 в 13:49 5513 0

Проблем с редовите прокурори нямам. Проблемът ми е с ръководството на прокуратурата, и то най-висшето. Писал съм много остри постове тук, както и съм участвал в различни събития в тази насока - глас в пустиня.

Това написа във фейсбук адвокат Стефан Левашки, обвинен за "изключително грозно и вулгарно изявление" в социалната мрежа от Асоциацията на прокурорите. Повод за това стана пост на резервния член на Висшия адвокатски съвет. В него Левашки отговаря на Радослав Бимбалов, който  коментира изявлението на говорителя на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова от 29 декември, че министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит по делото „Хемус“. 

Ето какво написа адвокат Стефан Левашки във фейсбук днес:

След като станах медийно известен като грубиян и простак, ми се струва редно да напиша няколко реда и аз, не за да се извинявам, защото не мисля, че съм обидил някого, а за да кажа какво мисля по този изкуствено предизвикан скандал, подет първо от няколко жълти сайта и преекспониран в писмо на Асоциацията на прокурорите до Висшия адвокатски съвет, в което за съжаление се преразказва написаното в тези медии.

Работя в сферата на наказателното право вече близо 30 г., за кратко като съдия и вече повече от четвърт век като адвокат, много моля, ако има поне един прокурор, следовател, разследващ полицай, съдия, служител на пенитенциарно учреждение, с който съм се държал "Грозно и вулгарно", да ми се обади, ще му се извиня лично. А иначе от цялата дандания за кой ли път разбрах, че ако пребият някой адвокат на улицата, затова, че е сторил или не нещо, свързано с работата му - той няма качеството на адвокат според прокуратурата, но ако напише в празничните дни някакъв, според едни просташки и нелеп коментар под чужд пост, според други забавен, заедно с над още 300 други души, чиито са доста по-пиперливи и остри, изведнъж става не само адвокат, но и такъв, който обижда цялата прокуратура.

Аз проблем с редовите прокурори нямам, уважавам ги, имал съм и здрави приятелства с някои от тях. Проблемът ми е с ръководството на прокуратурата и то най-висшето. Писал съм много остри постове тук, както съм и участвал в различни събития в тази насока - глас в пустиня. Изведнъж обаче моят глас се извиси и бе чут от един коментар, в който думите не са мои, а на автора на поста, моя е единствено асоциацията, която направих от тях. Може би не е правилна, но вече и ако за асоциации почнем да се дебнем накъде сме тръгнали.

Здрава и щастлива Нова година желая на всички и на тези, които ме подкрепиха, и на тези, които ме укориха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews