Обвиняемият по случая с нарязаната с макетно ножче Дебора иска на свобода

OFFNews 25 август 2023 в 15:52 2939 2

Георгиев

Снимка БГНЕС

Георги Георгиев пред съда.

Обвиняемият за случая с нарязаната с макетно ножче Дебора Михайлова от Стара Загора иска да излезе на свобода. Адвокатът на Георги Георгиев вчера е внесъл искане той да бъде пуснат от ареста без никаква мярка за неотклонение, съобщи бТВ.

Очаква се съдът в Стара Загора да реши другата седмица дали на Георгиев да бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. В момента той е за постоянно в ареста.

Преди дни Районната прокуратура в града обяви, че ще обедини двете разследвания срещу 26-годишния Георги и ще му повдигне нови обвинения - вземане на заложник, тежка телесна повреда и домашно насилие. Първото е, че на 26 юни Георгиев е остригал против волята й и ударил с юмрук Дебора. Второто и третото - че по особено жесток и мъчителен за жертвата начин й е причинил "двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото".

Дебора бе нападната в дома си в края на юни. Лекарите са направили над 400 шева на порезните й рани.

Според новата съдебна експертиза са причинени две средни телесни повреди - черепно-мозъчна травма, мозъчен оток, лека мозъчна контузия, която е довела до временно разстройство на здравето, опасно за живота, и обезобразяване, което се е изразило с множество порезни рани по лицето и по тялото на пострадалата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков